Η αμμουδιά για τους περισσότερους από εμάς είναι απλά το κατάλληλο μέρος για έναν καλό ύπνο μετά από μια κουραστική μέρα στη θάλασσα. Για άλλους πάλι, η άμμος μεταμορφώνεται στο ιδανικό εργαλείο, σαν άλλη παλέτα χρωμάτων, που με τη βοήθεια της παίρνουν σάρκα και οστά ό,τι βάζει ο νους του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Στην περίπτωση μας το δύσκολο αλλά τόσο δημιουργικό έργο αναλαμβάνει να βγάλει εις πέρας η Iliana Yahav, η οποία έχει αναγάγει την τέχνη με άμμο σε έργο ζωής.

Μία άκρως μινιμαλιστική τέχνη καθώς το μόνο που χρησιμοποιεί η Iliana είναι τα χέρια της, τη φαντασία της αλλά και αρκετή άμμο. Όπως η ίδια ισχυρίζεται αυτή η απλότητα είναι που την προκαλεί να δώσει κάθε φορά τον καλύτερό της ευατό. Από μικρό παιδί την συνέπαιρνε πώς μερικές απλές κινήσεις των χεριών, ήταν ικανές να εκφράσουν τα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων. Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα προσπαθεί να εκφράσει μέσω των δικών της δημιουργιών. Πόνος, θυμός, χαρά και έρωτας είναι μοτίβα πολύ συνηθισμένα για τις δημιουργίες της.

ilana-yahav

Το ιδιαίτερο στοιχειό που την κάνει να ξεχωρίζει και της προσδίδει ολοένα και παραπάνω φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι ζωντανές της επιδείξεις. Επικοινωνεί με τον κόσμο και μπροστά στα μάτια τους μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργεί έργα τέχνης, με λεπτομέρειες που θα εντυπωσίαζαν ακόμα και τον πιο ταλαντούχο ζωγράφο.

  ilana yahav 2

Όλα ξεκινάνε σε ένα άδειο καμβά ο οποίος σταδιακά με περίτεχνες κινήσεις των χεριών της παίρνει μορφή και σχήμα. Χειρίζεται την άμμο με την ευκολία που χειρίζεται κάθε ζωγράφος το πινέλο του . H ίδια παρομοιάζει άλλωστε την τέχνη της με αυτή του χορού. Αν και η άμμος είναι ένα υλικό που εύκολα διαλύεται και δεν αντέχει στο χρόνο, τα βίντεο από τις δημιουργίες της μένουν και απεικονίζουν τα μεγάλα αποθέματα ταλέντου αλλά και φαντασίας της Iliana Yahav.

 

 

 

Σχόλια

X