Έρχεται μια απόλυτα «δυνατή” κινηματογραφική εβδομάδα μιας και θα δούμε την πολυαναμενόμενη ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα” στην οποία πρωταγωνιστεί ο σπουδαίος Γκάρι Όλντμαν. Θα δούμε όμως και δύο ειδών ντοκιμαντέρ, ένα για την σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας και ακόμα ένα φυσιολατρικό που θα μας ταξιδέψει από την Ανταρκτική και την Αυστρία μέχρι την Νέα Ζηλανδία και το Θηβέτ. Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και ένα οσκαρικό δράμα του ΜακΝτόνα, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει την ταινία «Αποστολή στην Μπριζ”.

Η πιο σκοτεινή ώρα

Πολιτικό θρίλερ με τον Γκάρι – Ουίνστον Τσόρτσιλ – Όλντμαν έτοιμο, επιτέλους, για το Όσκαρ του. Στις απαρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η μοίρα της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ουίστον Τσόρτσιλ, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει με τους ναζί ή θα σταθεί απέναντί τους ενάντια σε κάθε πιθανότητα.

Η πρώτη φορά που κατάλαβα το μεγαλείο αυτού του ηθοποιού ήταν στη ταινία του Κόπολα ‘Δράκουλας’ αλλά και όσες φορές έκτοτε τον παρακολούθησα σε άλλες ταινίες συνειδητοποιούσα όλο και περισσότερο το μεγάλο του υποκριτικό ταλέντο.

Ο έμπειρος πλέον ηθοποιός, κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου προσφάτως για την ταινία «Η Πιο Σκοτεινή Ωρα”, στην οποία ενσαρκώνει ψυχή τε και σώματι τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Maria by Callas

Ένα ντοκιμαντέρ για τη σπουδαιότερη σοπράνο του προηγούμενου αιώνα δια χειρός Tom Volf. Άγνωστες συνεντεύξεις, σπάνιο υλικό από παραστάσεις και επιστολές προς την οικογένεια, τους φίλους της, τον πρώτο της σύζυγο και τον Αριστοτέλη Ωνάση αποκαλύπτουν τον μύθο της μεγάλης ντίβας της όπερας.

Mountain

Ένα Αυστραλιανό φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ έρχεται για να μας ταξιδέψει από την Ανταρκτική και την Αυστρία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και το Θιβέτ, με αφηγητή τον Γουίλιαμ Νταφόε. Μία εξερεύνηση στις υψηλότερες και μαγευτικότερες βουνοκορφές του πλανήτη.

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μισούρι

Τέσσερις Χρυσές Σφαίρες για ένα οσκαρικό δράμα του Μάρτιν ΜακΝτόνα («Αποστολή στην Μπριζ”). Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, οι οποίες αναγράφουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα προς την τοπική αστυνομία.

Σχόλια

X