To διάβασμα θέλει τον τρόπο του, αλλά θέλει και τον καφέ του. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα βιβλιοκαφέ ή μια ήσυχη καφετέρια; Καθώς, λοιπόν, οι εξεταστικές, οι πανελλήνιες, τα διπλώματα ξένων γλωσσών, οι σχολικές εξετάσεις και οι εξετάσεις για διπλωματικές βρίσκονται προ των πυλών, οι συντάκτες του 3pointmagazine έκριναν απαραίτητο να αποκαλύψουν τα δικά τους μέρη στα οποία καταφεύγουν για να διαβάσουν. Δοκιμασμένα από τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες διάλεξαν τα καλύτερα spot για διάβασμα είτε αυτό είναι ένα βιβλίο είτε είναι για εργασία ή εξεταστική.

Και μιας που δυστυχώς πλησιάζει ο καιρός, πάρτε μια γεύση από τα καλύτερα μέρη για να τα διαβάσετε παρέα με έναν ωραίο καφέ.

Καφεθέατρο: Διάβασμα «από τα παλιά»
Σε έναν αρκετά ήσυχο δρόμο, αν σκεφτεί κανείς πως βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια το Καφεθέατρο. Ένας χώρος βγαλμένος «από τα παλιά», με το μάτι να πηγαίνει –από την είσοδο ακόμα- στη μηχανή-τραπέζι και τα πορτρέτα ποιητών και όχι μόνο που κοσμούν τους τοίχους του. Στον πάνω όροφο μια μεγάλη βιβλιοθήκη είναι πρόθυμη να σου προσφέρει το υλικό της, αν δεν έχεις έρθει εφοδιασμένος. Καλός και «προσεγμένος» καφές και μια ποικιλία από μπύρες που θα ζήλευε και μπυραρία, σε καλές τιμές και με καθημερινές προσφορές. Κι αν κουραστείς με το διάβασμα, κάθε βράδυ το Καφωδείο φιλοξενεί live που κολλούν απόλυτα με την ατμόσφαιρά του.

Πού είναι;

Iουστινιανού 3, μεταξύ Βενιζέλου & Δραγούμη, Θεσσαλονίκη

kafwdeio

 

Ευριπίδης: Μια ζεστή γωνιά για διάβασμα και καφέ

Ένα από τα καλύτερα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία των βορείων προαστίων, ο Ευριπίδης μετράει πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας. Οι πιστοί του θαμώνες το θεωρούν ένα κέντρο πολιτισμού στην καρδιά του Χαλανδρίου κι έχουν δίκιο. Στους τέσσερις ορόφους του μπορείτε να χιλιάδες τίτλους ελληνικών και μεταφρασμένων βιβλίων. Μπορείτε να μελετήσετε, απολαμβάνοντας τον καφέ σας είστε στην καφετέρια του ισογείου, ή στο μίνι αναγνωστήριο στον πρώτο όροφο. Ενώ συχνά μπορείτε να πετύχετε παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις και διάφορα αφιερώματα.

Πού είναι; Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Polis Art Cafe: Διαβάζοντας στην ταράτσα της Στοάς του Βιβλίου
Η Στοά του Βιβλίου είναι ένα μέρος για το βιβλίο. Εκτός από το ισόγειο της στοάς όπου βρίσκονται πολλοί εκδοτικοί οίκοι, μπορεί κάποιος να διαβάσει το βιβλίο του, πίνοντας καφέ στην ταράτσα της Στοάς του Βιβλίου. Είναι το μυστικό της Στοάς τραπεζάκια έξω από την καφετέρια προσφέρουν ένα ήσυχο και όμορφο περιβάλλον που αν και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, απέχει από το θόρυβο των κεντρικών δρόμων της πόλης. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ο χώρος φιλοξενεί συχνά εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα ποίησης, αν όχι και πάλι μπορεί να βρει μια ήσυχη γωνιά για διάβασμα.

Πού είναι;

Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου

polis art

Art bar Poems & Crimes: Για διάβασμα και άλλα εγκλήματα
Ένα αναπαλαιωμένο αθηναϊκό κτίριο φιλοξενεί ένα από τα πιο ζεστά βιβλιοκαφέ της πόλης. Το Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης είναι για όλες τις ώρες, όλες τις εποχές και για όλα τα «εγκλήματα». Από τον πρωϊνό καφέ, στο ελαφρύ μεσημεριανό μέχρι και το χαλαρωτικό ποτό, το Poems & Crimes τα διαθέτει όλα με συντροφιά ένα καλό βιβλίο. Ένας χώρος ζεστός γεμάτος βιβλία δεν θα μπορούσε να μην σε εμπνεύσει να κάτσεις με τις ώρες διαβάζοντας. Μόλις ο καιρός γλυκάνει, η αυλή του στο πίσω μέρος είναι ιδανική για μια μικρή απόδραση από τους πολύβουους δρόμους της Αθήνας. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να «πέσετε» πάνω σε κάποια βιβλιοπαρουσίαση ή σε κάποια άλλη πολιτιστική εκδήλωση, μουσική ή θεατρική.

Πού είναι;

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Booze: Για τα πολιτιστικά ήσυχα πρωινά παρέα με ένα βιβλίο
Μπορεί το Booze να είναι ένας πολύβουος χώρος όταν βραδιάζει, με παραστάσεις, εκθέσεις, μπαρ και άλλα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταμορφώνεται σε ένα ήσυχο καταφύγιο για όλους όσους θέλουν μια γωνιά για να διαβάσουν. Στο τεράστιο χώρο μπορείς να διαλέξεις που ακριβώς θέλεις να αράξεις με τις ώρες και να διαβάζεις μέχρι να βραδιάσει. Η άπλα επιτρέπει ακόμα και ομαδικά διαβάσματα ή εργασίες, ο χώρος είναι ζεστός ενώ μπορείς όποτε θες να πάρεις από το μπαρ έναν ωραίο καφέ ή ένα ωραίο ποτό στην τελική.

Πού είναι;

Κολοκοτρώνη 57-59, Μοναστηράκι

booze-6

Έναστρον: Διαβάζοντας παρέα με άλλους φοιτητές
Το βιβλιοκαφέ Έναστρον είναι από τους χώρους που γεννήθηκαν για να προορίζονται για διάβασμα, εξ ου και πάντα το πατάρι του είναι γεμάτο με φοιτητές που διαβάζουν. Εκεί μπορείς να διαβάσεις εκτός από ένα χαλαρό βιβλίο ακόμα και για τις εξετάσεις σου καθώς έχει ησυχία και άλλους που διαβάζουν και σε βάζουν «σε κλίμα», ενώ μπορείς να απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα ή έναν ζεστό καφέ και αν θέλεις διάλειμμα να χαζέψεις στον κάτω όροφό του τα δεκάδες βιβλία του ή ακόμα και να παίξεις πιάνο.

Πού είναι;

Σόλωνος 101, Αθήνα

enastron-bibliokafe

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]