Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Yanis Varoufakis έλυσε τη σιωπή του το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κ. Χατζηνικολάου ήταν ιδιαίτερα «σκληρός» και «αμείλικτος» στις ερωτήσεις του, όπως άλλωστε και στο παρελθόν με τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά ο Varoufucker δεν μάσησε! Πέρασε με απόλυτη επιτυχία το τεστ, παρότι δεν χρησιμοποίησε το επιχείρημα πως και η μητέρα του περνάει δύσκολα, όπως ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Yanis ουσιαστικά δεν απάντησε σε καμία ερώτηση ή μάλλον απάντησε αναπτύσσοντας διάφορες γενικές οικονομικές θεωρίες, όπως αυτές που έχουν «τρελάνει» τον Σόιμπλε, που θεωρεί «ψυχοπαθή» τον Έλληνα υπουργό. Με αριθμούς, κοστολογήσεις και άλλες τέτοιες χαζομάρες, δεν ασχολήθηκε…

Ο υπουργός δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση, με αποκορύφωμα βέβαια το «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ», που είπε όταν ρωτήθηκε για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ. Προφανώς, δεν μιλάει με τον Λαφαζάνη ούτε στο τηλέφωνο.

Το σημαντικό, πάντως, είναι πως στο πλούσιο παλμαρέ του, ο υπουργός μας πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή. Το ρεκόρ του Άδωνη Γεωργιάδη ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς μέσα σε έναν μήνα ο Yanis έχει δώσει 714 συνεντεύξεις σε 412 διαφορετικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το… απάνθισμα αυτών των συνεντεύξεων επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και με αυτό το μεγάλο «όπλο» θα πάει η Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ο Γιάνης μπορεί και να μην πάει καθόλου στις Βρυξέλλες, επειδή οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό, γεγονός που αποτελεί και το γερό «χαρτί» της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις. Οι εταίροι κάνουν υποχωρήσεις για να μην τον βλέπουν.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup θα φτάσει πάντως οπωσδήποτε το cd “Best of Yanis”, το οποίο θα περιλαμβάνει τις καλύτερες ατάκες του Έλληνα υπουργού στις εκατοντάδες συνεντεύξεις των τελευταίων ημερών.

Το track «Δημιουργική ασάφεια» είναι σαφώς η μεγάλη επιτυχία του Έλληνα υπουργού, ενώ άλλα μεγάλα hits που έχουν ήδη μπει στα ευρωζωνικά charts είναι το «Δεν ξέρω για αυξήσεις στη ΔΕΗ», το «Σόιμπλε, ο τελευταίος πνευματικός ηγέτης»  και το… αλληγορικό «Είναι Μνημόνιο, αυτό το μακέτο;».

Η κυβέρνηση δέχεται παραγγελιές και αφιερώσεις στον τηλεφωνικό αριθμό 318 (ο μαγικός αριθμός του χρέους μας σε δισεκατομμύρια ευρώ)!

ΥΓ: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Yanis ετοιμάζει και ένα κομμάτι – έκπληξη, το οποίο εμπνεύστηκε από τον πρόσφατο θάνατο του αγαπημένου του Leonard Nimoy, του “Mr Spock” από το Star Trek.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία σημαδεύτηκαν από ένα τραγικό ναυάγιο που τον ανάγκασε να παραμείνει για 7 χρόνια αποκλεισμένος στη βραχονησίδα Σεριφοπούλα, όπου επιβίωσε τρώγοντας μονάχα μονάχους-μονάχους. Διεσώθη όταν κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα άγριο δελφίνι και να το πείσει να τον μεταφέρει στη Σέριφο. Πλέον, ζει μόνιμα στο μεσαιωνικό δωμάτιο του ξενοδοχείου “ο Πρίαμος” και εργάζεται ως συνοδός κυριών.

Related Posts