Είναι ανθρώπινο, μπροστά σε ένα δράμα, σε μια κοινωνική τραγωδία, σε μια κατάντια άνευ προηγουμένου, να βρίσκεις τις τάσεις να δικαιολογείς με κάποιο τρόπο ό,τι έγινε. Να πεις πως «ναι, εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπες στα παπούτσια του, είναι τόσο δύσκολη η θέση». Είναι ανθρώπινο.

Το πρώτο στάδιο του θανάτου, σύμφωνα με το μοντέλο της ψυχιάτρου Elisabeth Kübler Ross, είναι η άρνηση. Έτσι, όταν βρέθηκαν 425.990 ψηφοδέλτια της ντροπής της Χρυσής Αυγής στις κάλπες του Ιουνίου ’12, ο ασθενής ενημερώθηκε με κάθε επισημότητα πως είναι βαριά άρρωστος. Ξαναλέμε, με κάθε επισημότητα. Η σαπίλα του παρτακισμού και της αμορφωσιάς του μέσου Έλληνα κρετίνου που πάντοτε κοίταζε τη βολή του κώλου του, πειθήνιο ξεφτιλισμένο πρόβατο και αγορασμένη πουτάνα στις ορέξεις του αφεντικού του ήταν πάντα εδώ, παρούσα. Απλώς κανείς δεν περίμενε πως θα έφτανε ποτέ στο σημείο, ο ξεφτίλας, να ασελγήσει στη μνήμη του παππού του και της γιαγιάς του, που κάτι υπάνθρωπα κτήνη σαν αυτά που πήγε και ψήφισε τους έσφαζαν στο γόνατο.

Άρνηση λοιπόν. «Η φτώχεια οδηγεί τον κόσμο στα άκρα». / «Πάντα έτσι ήταν, σε συνθήκες κοινωνικής ανέχειας οι ακραίες δυνάμεις ενισχύονται και εκφράζονται πιο δυναμικά». / «Δεν είναι φασίστες τόσες χιλιάδες άνθρωποι, απελπισμένοι είναι που σιχάθηκαν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τόσων χρόνων».

Αλίμονο αν δεν προσπαθήσεις να το εξωραΐσεις! Αλίμονο αν φτάσαμε στο σημείο – εδώ και καιρό έχουμε φτάσει δηλαδή, αλλά δεν καταπίνεται έτσι εύκολα – να θεωρούμε τις σβάστικες μέρος της πολιτικής ζωής, σε ένα πικρό ξαναζωντάνεμα του πιο τρομακτικού φαντάσματος του πιο μαύρου παρελθόντος. 388.387 απ’ αυτούς δεν κώλωσαν ούτε το Γενάρη του 2015. Είναι μάγκες, γι’ αυτό τους επιβράβευσαν. Δεν κατάλαβαν το Χριστό τους. Πέρασε καιρός, όμως πλέον βρήκαν πολιτική έκφραση στην κάλπη. Ίσως και ανακουφισμένοι, αφού τόσο καιρό στρίμωχναν την καφρίλα και τον κρετινισμό τους στον politically correct (τις περισσότερες φορές) λόγο άλλων εκφραστών και κομμάτων της Δεξιάς – και όχι μόνο!

Γιατί, δηλαδή, τον έχουμε σε τόση υπόληψη έναν άνθρωπο που ψηφίζει τους χρυσαυγίτες, και πρέπει να του πιστώσουμε και συνέπεια; Όχι! Είναι τόσο αδαής, τόσο τσάμπα πάει ο αέρας που αναπνέει, που «έτσι από αντίδραση» θα έχει ψηφίσει και Κ.Κ.Ε, και Λεβέντη, και Κόμμα Πειρατών, και Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ και ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Δεν είναι συνεπής ούτε στο να πει ότι είναι δεξιός. Άγεται και φέρεται.

Χθες, το έγκλημα συνεχίστηκε: 379.099 κάφροι ξανάριξαν την ψήφο τους εκεί. Ξανά, δεν ενοχλήθηκαν, δεν τους πείραξε τίποτα απ’ όσα προηγήθηκαν σ’ αυτά τα βίαια χρόνια που οι τραμπούκοι έχουν δυνατή φωνή στο πεζοδρόμιο και στο Κοινοβούλιο.

Δεν είναι ταλαιπωρημένοι. Δεν είναι απογοητευμένοι. Δεν είναι οργισμένοι.

Αφού δεν τους πείραξαν τα συσσίτια και η αιμοδοσία μόνο για Έλληνες.

Αφού δεν τους ενόχλησαν τα μαχαιρώματα και οι ξυλοδαρμοί σε μετανάστες, στα μέλη του Κ.Κ.Ε, σε φοιτητές, τα ντου στις λαϊκές, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί μόνο για Έλληνες.

Αφού δεν τους ενόχλησε ο Ο.Α.Ε.Δ μόνο για Έλληνες, ενώ – προφανώς – ποτέ δεν κατάλαβαν τι σήμαινε το ότι από κει ψώνιζαν φτηνούς δούλους συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, οι αφέντες τους, που τους έβαλαν στο προσκήνιο και τους χρηματοδοτούν αντί κοινοβουλευτικών εξυπηρετήσεων.

Αφού τους αρέσει να βλέπουν σημαίες ελληνικές, κενές περιεχομένου, να ανεμίζουν σε πορείες και συγκεντρώσεις, και να ακούνε παρλαπίπες για αλύτρωτες πατρίδες και για τόπους που θα ξαναγίνουν ελληνικοί, όπως, λέει, ήταν κάποτε.

Αφού βρήκαν τρόπο να δικαιολογήσουν ακόμα και τη δολοφονία Φύσσα. Δεν τους πείραξε που σκότωσαν άνθρωπο. Δεν τους σόκαρε. Είχαν, και γι’ αυτό, δικαιολογία. Κλείδωναν καλύτερα την πόρτα και φοβήθηκαν, μήπως κάνουν κι αυτοί τίποτα και τους προκαλέσουν. Τους ψήφισαν όμως, και θα το ξανάκαναν. Τρεις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, βρέθηκαν 379.099 καθάρματα που δεν κατάλαβαν τίποτα απ’ όσα προηγήθηκαν. Έδωσαν στην τραμπουκοπαρέα του Μιχαλολιάκου το δικαίωμα να βγαίνει χαμογελώντας αηδιαστικά στην τηλεόραση και να καταγγέλλει αποκλεισμό και φασιστική συμπεριφορά εις βάρος της, καθώς και να υμνεί τον λαό που αψήφησε τα «παραμύθια» που λέγονται γι’ αυτή και την ανέδειξε σε τρίτη πολιτική δύναμη.

Είναι η τρίτη σου πολιτική δύναμη, αμόρφωτε Έλληνα ψηφοφόρε. Κι εσύ είσαι μια χαρά. Ούτε απογοητευμένος, ούτε πικραμένος.

Απλά φασίστας ναζιστής.

Αλήθεια, ποιός να στο ‘λεγε, έ;

(Αντί επιλόγου: Ποιός μπορεί να πει πως ο κυρ Παντελής δεν είναι ένας φασίστας, πριν βρει τη Χρυσή Αυγή του; Που ξεκινάει ο φασισμός; Μήπως πολύ πριν το 2012 και ακόμα πιο μακριά απ’ την κάλπη…;)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]