«Ωδή» στο άγχος

Προειδοποίηση: Πρόκειται για μία άκρως χιουμοριστική προσέγγιση που προκαλεί υψηλά επίπεδα… επ, αγχώδη τυπάκο αγχώθηκες;

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αγχολυτικό που ερωτεύτηκε παράφορα την ιδιοκτήτριά του. Εκείνη όμως δεν έδειξε ποτέ κάτι ανάλογο. Έτσι, ο φίλος μας το αγχολυτικό αποφάσισε να επισκεφθεί την ομάδα των ανώνυμων αγχολυτικών (Α.Α.) προκειμένου να μιλήσει για το βάσανό του. Ακολουθεί ένα απόσπασμα λοιπόν από τον φίλο μας στην πρώτη του συνάντηση.

Γεια σας, είμαι το αγχολυτικό Χ και βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω ότι ερωτεύτηκα την ιδιοκτήτριά μου. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Καθόμουν όλο το βράδυ στο κομοδίνο την πρώτη μέρα που την γνώρισα. Δεν κοιμήθηκα ούτε ένα λεπτό. Την κοίταζα να κοιμάται και ζωγράφιζα στις οδηγίες χρήσης που είχα στην τσέπη μου ατέλειωτες ώρες. Πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι έτρεχα γρήγορα στη θήκη μου αφού γυαλιζόμουν προηγουμένως στην συσκευασία για να βεβαιωθώ ότι θα με προσέξει. Εκείνη όμως ξυπνούσε και με σχεδόν μισόκλειστα μάτια με κατάπινε και ξανάπεφτε για ύπνο. Ήταν όμορφη ακόμα και με ανάκατα τα μαλλιά της, ακόμα και αν εκείνη πίστευε ότι είναι σε μαύρο χάλι. Προσπαθούσα να είμαι πάντα σε ετοιμότητα μήπως και με προσέξει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ.

Έτσι νομίζω ότι χρειάζομαι ένα αγχολυτικό γιατί έχασα την ηρεμία μου και τον ύπνο μου.

Το αγχολυτικό μας λοιπόν πήρε αγχολυτικό και οι μέρες περνούσαν.

stress day and night

Μία μέρα η ιδιοκτήτρια ξύπνησε πριν το ξυπνητήρι. Πήρε στα χέρια της το κουτί και είπε, δεν σε χρειάζομαι πια. Το Χ σάστισε. Η μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο γεγονός ότι δεν σε χρειάζομαι πια, επανέλαβε. Όταν σε χρειαζόμουν, εσύ ήσουν το (+) και εγώ το (-), αυτό σημαίνει ότι το (+) + (-) = – , επικρατεί το (-). Τώρα που εσύ χρειάστηκες αγχολυτικό και είσαι το αγχολυτικό, έχουμε το εξής: (-) + (+) = – . Άρα, (-) + (-) = +. Αυτό σημαίνει ότι επικρατεί το + για εμένα.

agxos

Δεν πρόλαβε να μιλήσει το αγχολυτικό μας και βρέθηκε αμέσως στον κάδο, με το σκουπιδιάρικο να το αδειάζει στον κουβά του. Τότε εκείνο καθώς ανακυκλωνόταν έγραψε στις οδηγίες χρήσης βιαστικά.

Όλα είναι φαύλος κύκλος. Οι άνθρωποι παίρνουν αγχολυτικά μέχρι να πάρουν αγχολυτικά τα αγχολυτικά. Σε κάθε περίπτωση κάποιος βιώνει άγχος όπως και να ΄χει. Κάποιος βγαίνει κερδισμένος και κάποιος «χαμένος». Η σειρά μου λοιπόν να βρεθώ στη θέση του ηττημένου μέχρι να με ξαναστείλουν σε νέο ιδιοκτήτη μετά την ανακύκλωση.

Και έζησαν αυτοί αγχωμένοι κι΄ άλλοι πιο αγχωμένοι!

agxos therapeia

Σχόλια

Αρθρογράφος

Έφη Γιάννου

Η Έφη Γιάννου είναι νηπιαγωγός, απόφοιτος του ΕΚΠΑ. Της αρέσει να έχει πολλές εναλλακτικές και βαριέται την ρουτίνα. Σε γενικές γραμμές είναι στην τσίτα γι’ αυτό και κάνει διαρκώς καινούρια πράγματα. Λατρεύει τη φωτογραφία και ξεχύνεται στους δρόμους με αυτή. Κάνει ποδήλατο, περπατάει πολύ και της αρέσουν οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, τα πάρτι και η βόλτα με φίλους και μπύρα στο χέρι. Αγαπά πολύ τα παιδιά και πολλές δράσεις αφορούν την συναναστροφή της με αυτά. Μουσικοκινητικά παιχνίδια, θέατρο, κατασκευές. Το γράψιμο και το γέλιο είναι η «ψυχοθεραπεία» της.

Σχετικά Άρθρα

X