Οι κακές σχέσεις που διατηρούσαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Τζίμης Πανούση είναι ευρέως γνωστές. Ο Πανούσης σατίριζε τον Νταλάρα από το ’97, κάνοντας σόου που τον εμφάνιζε να τραγουδά και να τρέχουν χρήματα από το στόμα του, ο Νταλάρας αντιδρούσε έντονα, σε σημείο που μήνυσε τον Πανούση για εξύβριση. Ο Πανούσης καταδικάστηκε με πεντάμηνη φυλάκιση, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει.

Μόλις πριν λίγους μήνες, στις 25 Ιουνίου του 2017, ο Τζίμης Πανούσης σε συνέντευξή του στο Βήμα, σε ερώτησε αν μιλάει με τον Νταλάρα απάντησε: «Κάθε μέρα». «Γιατί αγαπάμε πολύ και οι δύο τις αποταμιεύσεις. Μαζεύουμε λεφτά. Και τι να τα κάνεις τόσο πολλά χρήματα; Είναι δύσκολοι οι καιροί για να επενδύσεις. Με τον Νταλάρα, τον Ρέμο, τη Βανδή συζητάμε πού θα επενδύσουμε. Γιατί την πατήσαν μια φορά με την Κύπρο, μη την ξαναπατήσουνε».

Παρότι η κόντρα τους δεν σταμάτησε ποτέ, ο Γιώργος Νταλάρας, λίγο αφότου έμαθε για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση θέλησε να τον αποχαιρετίσει. «Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα», σημείωσε ο Γ. Νταλάρας αναφερόμενος στις αντιθέσεις που υπήρχαν μεταξύ των δύο καλλιτεχνών και παράλληλα αναγνώρισε τον πολύτιμο ρόλο του Τζ. Πανούση στο μουσικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

«Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι.»

Σχετικά ακόμη δημοσιεύματα:

Σχόλια

X