Τη στιγμή που χιλιάδες νέοι, με προσόντα και σπουδές αδυνατούν να βρουν δουλειά, όχι απλά στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και αναγκάζονται να ημι-απασχολούνται ή να μένουν άνεργοι, τη στιγμή που οι 14 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του Σεπτεμβρίου του 2010, περιμένουν ακόμη.. το διορισμό τους, οι βουλευτές δεν διστάζουν να «αποκαταστήσουν»,  οποιοδήποτε φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο επιθυμούν, σε θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Ο καιρός περνάει όμως, το εκάστοτε  σκάνδαλο καλύπτεται, ο κόσμος ξεχνάει, πολλές φορές ακόμα και ο πιο πιστός πολέμιος του «μέσου», αποφασίζει να τσαλαπατήσει την ηθική του και τα λεγόμενα του, και να διοριστεί τώρα που ο ξάδερφος του ή ο θείος του κατέχουν εξουσία., τώρα που η μητέρα του θυμήθηκε ότι έχει ένα θείο βουλευτή και πάει λέγοντας.

Το τελευταίο καιρό όμως, δεν είναι λίγες ανάλογες υποθέσεις, οι οποίες βγήκαν στον αέρα και εξέθεσαν για ακόμη μία φορά το σαθρό πολιτικό σύστημα. Ο Γιάννης Τραγάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, διόρισε  το γιο του και την κόρη του, αλλά το κερασάκι στη τούρτα ήταν ο διορισμό της αδερφής του γαμπρού του! Τα χνάρια του ακολούθησε ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος όντας πρόεδρος της Βουλής, για 48 μοναχά ώρες δεν  δίστασε όχι μόνο να διορίσει την κόρη του, αλλά και ύστερα να μην δείχνει ούτε στο ελάχιστο μετανιωμένος.! Την σκυτάλη παίρνει Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος αποκατάστησε την μνηστή του ανηψιού του αλλά και η κατά τα άλλα αντισυστημική Χρυσή Αυγή, η οποία βόλεψε 4 αποτυχόντες υποψήφιούς της.

Το τέλος σε αυτό το βούρκο, θέλει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς, με παρέμβαση για την θεσμοθέτηση της απαγόρευσης διορισμών έως και δευτέρου βαθμού συγγενών . Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο νόμος δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι προαναφερθέντες δεν θα τιμωρηθούν ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα οι βολεμένοι συγγενείς τους θα συνεχίζουν να πληρώνονται για μια θέση που ούτε στο ελάχιστο δεν δικαιούνται, σαν άλλα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα!

Τη στιγμή δε, που η μείωση των συντάξεων και τόσα ακόμη επίπονα μέτρα,  θα θέσουν σε ισχύ τον αναδρομικό τους χαρακτήρα, σαν κακόγουστο αστείο φαντάζει η προσπάθεια του Α. Σαμαρά,  να ρίξει σκόνη στα μάτια του κόσμου και να κατευνάσει τις αντιδράσεις με ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Σχόλια

X