HAHAΣτην Ελλάδα μάς λείπουν πολλά. Σίγουρα όμως όχι τα σκάνδαλα. Άλλα μεγαλύτερα, άλλα μικρότερα, γεμίζουν την καθημερινότητά μας. Το λεγόμενο αλατοπίπερο..

Πριν από λίγους μήνες, ήταν η σειρά του Πέτρου Τατσόπουλου να κλέψει την παράσταση. Μοίρασε φάπες, στόλισε με «γαλλικά» φασίστες στα τηλεοπτικά πάνελ και στη συνέχεια μίλησε για τις σεξουαλικές του επιδόσεις. «Δηλαδή τι άλλο να πω; Τώρα στα γεράματα, να βγάζω φωτογραφίες με τα παιδιά μου ή με τις συζύγους μου, για ν’ αποδείξω ότι δεν είμαι «αδερφή» στους φασίστες που τους βόλευε, γιατί όταν είσαι κακός στην Ελλάδα πρέπει να είσαι σε όλα κακός».

Σχόλιο έκτρωμα. Σεξισμός, ρατσισμός και λόγια που δεν έχουν χώρο στην Αριστερά. Τα καθεστωτικά media, βρήκαν έναν ακόμα λόγο να κράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κέρδισε πολύτιμο χρόνο ηρεμίας και στο εσωτερικό του κόμματος, προκλήθηκε νέα αναστάτωση με τον Δημήτρη Καραμάνη να βάζει στη θέση του τον βουλευτή.

Ο Τατσόπουλος, παραδόξως, αυτή τη φορά δεν έκανε κινήσεις πανικού. Αντιθέτως θυμήθηκε ένα δοκιμασμένο γιατροσόφι.

Στην Ελλάδα όλοι ξεχνούν πρόσωπα και καταστάσεις. Επέλεξε να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ούτε σε τηλεοπτικές εκπομπές, ούτε σε ραδιόφωνα, ούτε σε εφημερίδες και περιοδικά, ούτε πουθενά. Λαλιά δεν έβγαλε εδώ και 3 μήνες. Είχε το στίγμα του… επιβήτορα. Πού ν’ ανοίξει σοβαρή κουβέντα. «Θα μας πει πώς θ’ αγωνιστούμε, ένας τύπος που δήλωσε πόσες πηδάει», θα σκέφτονταν οι περισσότεροι. Δικαίως εδώ που τα λέμε.

Δειλά-δειλά επανέρχεται στο προσκήνιο. Αλλά διακριτικά και χωρίς πολλές φανφάρες. Ο κόσμος ψιλογελά, αλλά δεν χαχανίζει. Σε λίγους μήνες, ίσως να γλυκαθεί από τη δεδομένη ρητορική του ικανότητα.

Και μπορεί στην περίπτωση Τατσόπουλου, πράγματι να μην τρέχει και τίποτα, όμως η μνήμη χρυσόψαρου αποδεικνύεται καταστροφική.

Η πατρίδα μας είναι πλέον οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στις εκκλησίες, επειδή δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, οι άνθρωποι που αυτοκτονούν γιατί φοβούνται το αύριο χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη, εκείνοι που ψάχνουν χαρτόκουτα για να φτιάξουν το νέο τους σπίτι στο πεζοδρόμιο.

Αν ξεχάσουμε πάλι με την ίδια ευκολία, τους λόγους που η χώρα παρουσιάζει εικόνα όμοια με αυτή κράτους που βγήκε από πόλεμο, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας μην τα κάνουμε χειρότερα…

 

Kώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X