Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική εμπειρία έζησαν οι παρόντες τις προάλλες στο Τελ Αβίβ και συγκεκριμένα στο καμπ της Ίντερ στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

Μετά από μπόλικη διπλωματική προεργασία και με σεβασμό στις αποφάσεις όλων των εμπλεκομένων, διοργανώθηκε ένα μίνι τουρνουά σε ουδέτερο έδαφος στο οποίο πήραν μέρος παιδιά από Αφρικανούς πρόσφυγες από το νότιο Τελ Αβίβ, παιδιά από το κιμπούτζ και παιδιά από αραβοϊσραηλινές και παλαιστινιακές πόλεις!

Τα παιδιά αρχικά οργανώθηκαν ξεχωριστά, αν και στον ίδιο χώρο, όμως αργότερα η δραστηριότητα έγινε κοινή για όλους και τα παιδιά έδειξαν να το καταδιασκεδάζουν παίζοντας όλα μεταξύ τους!

Το «κλου» της διοργάνωσης ήταν η παρουσία του Πάουλο Σόουζα, ο οποίος είναι πλέον προπονητής στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή ομάδα συνδιοργάνωσε άλλωστε το event με την Ίντερ για να βοηθήσουν κυρίως τα παιδιά των Αφρικανών προσφύγων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Παρότι αρχικά συνάντησαν κλειστές πόρτες και δισταγμό, η Ίντερ και η Μακάμπι έφεραν εις πέρας τη διοργάνωση και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το ποδόσφαιρο μόνο να ενώσει μπορεί!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ιστοσελίδα των «νερατζούρι» στην περιγραφή της για το event: «Αν είναι να γίνει ένα θαύμα, σε ποιο μέρος δεν είναι το πλέον κατάλληλο από τους Αγίους Τόπους;»

Αναδημοσίευση από το Οthersidefootball.com

Σχόλια

X