Συνήθως είμαι η πρώτη που γελάω με τα τηλεοπτικά σποτάκια των κομμάτων γιατί πραγματικά κάποια από αυτά είναι τρομερά αποτυχημένα. Το τελευταίο σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας όμως με τίτλο « Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε», μόνο γέλιο δεν μου προκάλεσε, με πρόσβαλε.

Το σποτάκι είχε το εξής κόνσεπτ ένας δάσκαλος διδάσκει στους μαθητές του για την Ευρώπη, Ιταλία Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία όταν δεν αναφέρει την Ελλάδα ένα χαριτωμένο κοριτσάκι ρωτάει γιατί λείπει η Ελλάδα, η κάμερα εστιάζει στα «λυπημένα» πρόσωπα των παιδιών και  καταλήγει με τα εξής λόγια… Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε.

Δεν λέω αρκετά έξυπνο και στοχευμένο αλλά αυτό δεν παύει να το κάνει για μένα προσβλητικό όσο δεν πάει. Οι άνθρωποι που από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κυβερνούσαν αυτήν την χώρα μαζί με το Πασοκ φυσικά, οι ίδιοι τώρα παρουσιάζονται ως σωτήρες στο μέλλον, αυτοί που κατέστρεψαν το δικό μας μέλλον, μας λένε τώρα ότι νοιάζονται για αυτό των παιδιών μας! Αυτών των παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία επειδή δεν έχουν να πάρουν φαΐ στο σχολείο, που αναγκάζονται να κάνουν πέρα τις σπουδές τους για να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια τους, που δεν έχουν βιβλία, που τα σχολεία τους κλείνουν ή συγχωνεύονται, που βλέπουν τους γονείς τους να χάνουν το μισθό τους, τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους.

Και δεν ξέρω τι θα γίνει και τι θα ρωτάνε τα παιδιά μας στο μέλλον, αν και κάτι μου λέει ότι θα ρωτάνε τα ίδια που θα ρωτάνε και οι συμμαθητές τους στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, εξάλλου το μέλλον τους αν η πολιτική των μνημονίων στην Ευρώπη παραμείνει η ίδια θα είναι το ίδιο όπως κι αν αλλάξει η πολιτική όπως κάποιοι προτείνουν.

Ξέρω όμως τι ρωτάνε τώρα. Γιατί τόσα χρόνια τους αφήσαμε να μας φτάσουν ως εδώ, γιατί τους ψηφίζαμε ξανά και ξανά και γιατί θα τους ξαναψηφίσουμε άμα τους ξαναψηφίσουμε, γιατί μείναμε απαθείς, τρομοκρατημένοι, βολεμένοι γιατί ποτέ δεν ξεσηκωθήκαμε, δεν εφαρμόσαμε την δικαιοσύνη και την δημοκρατία που επικαλούμαστε.

Τα παιδιά του σήμερα κ.Σαμαρά σας γύρισαν την πλάτη στις παρελάσεις και σας έδειξαν την ανοιχτή τους παλάμη δείχνοντας πως κανείς πια δεν θα παίξει με το μέλλον τους πόσο μάλλον με αυτό των παιδιών τους. Το μέλλον είναι δικό τους και τα σποτάκια είναι περιττά.

 

 

 

Σχόλια

X