Περίπου 15 χιλιόμετρα νότια του Ναγκασάκι, βρίσκεται το νησί Χασίμα. Είναι ένα από τα 505 νησιά που δεν κατοικούνται στην Περιφέρεια του Ναγκασάκι. Είχε ζωή όσο είχαν ζωή τα ορυχεία του. Από το 1974, όταν τελείωσαν και τα τελευταία κοιτάσματα άνθρακα, ερήμωσε.

Στο πικ του είχε 5,259 κατοίκους, με την απογραφή να χρονολογείται μόλις 15 χρόνια πριν την εγκατάλειψή του, το 1959. Πλέον έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο και πολύς κόσμος το επισκέπτεται ώστε να δει την πόλη φάντασμα.

b185cQJ

Το νησί Χασίμα παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί αφενός σύμβολο για την ταχεία εκβιομηχάνιση της Ιαπωνίας, αφετέρου έχει μείνει και στην ιστορία ως ο τόπος της καταναγκαστικής εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο τολμηρός φωτογράφος Shane Thoms δεν περιορίστηκε μόνο σε ό,τι επιτρέπεται να δει ο τουρίστας. Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατάφερε να τραβήξει μοναδικά πλάνα και απαθανάτισε από άκρη σε άκρη το γεμάτο μυστήριο νησί που παρουσιάζει ενδιαφέρον από όποια οπτική κι αν το δεις. Είτε για το ζωντανό του παρελθόν, με την αρνητική και θετική του πλευρά, είτε γιατί εξακολουθεί να εκπέμπει 41 χρόνια αφού εγκαταλείφθηκε κάτι ξεχωριστό, φοβιστικό, αλλά και εντυπωσιακό συνάμα.

hYsDWwf

M4eokqr

QtQisIt

Haunting-Photos-Of-A-Deserted-Island-In-Japan-

jvZNdDx

KaOalME

LqNMENe

MlFGodi

PESGF1C

etdOdid

TXpiaFv

JKtdylx

CzdZ8vy

N4DS1UM

S2fcTYD

Σχόλια

X