Το Σάββατο νίκησε το HDP

Φωτογραφίες: Αγγελική Σταματάκη

Βρεθήκαμε στην πορεία που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου από Κούρδους που διαμένουν στην Ελλάδα. Η διαδήλωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και Φιγέν Γιουκσεκντάχ και των εννέα βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP από τις τουρκικές αρχές.

Η πορεία είχε παλμό, χρώματα, συνθήματα που αποδοκίμαζαν τον Ερντογάν και τον χαρακτήριζαν «φασίστα”, ζητώντας να μπει τέλος στον αυταρχισμό που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχει ενταθεί. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και έφτασε μέχρι έξω από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της Λεωφόρου Αμαλίας όπου και σημειώθηκε καθιστική διαμαρτυρία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούγονταν συνθήματα υπέρ του Κουρδιστάν και των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών HDP.

hdp16

Σε δηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη προχωρήσει πολλές συλλογικότητες και οργανώσεις. Και σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο όμως τα γεγονότα στην Τουρκία δεν περνούν απαρατήρητα. Πριν λίγες ώρες ο Τζέρεμι Κόρμπιν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στο HDP και καταδίκασε τις πρακτικές Ερντογάν.

hdp7

Σχόλια

Αρθρογράφος

Χρήστος Λαζαρίδης

Δηλώνει Δημοσιογράφος κι από πολύ μικρή ηλικία προσπαθεί να δικαιολογήσει την περιέργειά του. Θεωρεί βέβαιο ότι δε διάλεξε ο ίδιος την ιδιότητα αυτή, μάλλον συνέβη το αντίθετο. Ψάχνει εκείνες τις ιστορίες που αξίζουν να ειπωθούν κι όταν τις βρίσκει, ακούει, καταγράφει και εν τέλει νιώθει ότι βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε αυτό που σχηματικά λέμε αλήθεια. Και δε σκοπεύει να ανακόψει αυτό το ταξίδι.

Σχετικά Άρθρα

X