Ναι έτσι μεγαλώσαμε.
Μέσα στις απαγορεύσεις, με τα Πρέπει και με το να Προσέχουμε τι θα πούμε. Προσέχαμε την χρήση της γλώσσας ενώ ποτέ δεν είχαμε Φωνή.
Και ζήσαμε σε Ακαδημαϊκή Αφωνία. Πάθαμε καρκίνο και θυροειδή από την απαγόρευση.

Δεν επιτρεπόταν να λέμε αυτό που αισθανόμαστε, διότι υπήρχε πάντοτε ο κίνδυνος να κακοχαρακτηριστούμε, να χαρακτηριστούμε δηλαδή και ως «κακοί άνθρωποι».
Κι έτσι, μην επιτρέποντας στον Εαυτό μας να μοιραστεί αυτά που νιώθει, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν τα πληγωμένα μας αισθήματα, γεμίσαμε μνησικακία και πνιγήκαμε στην ψευτο-καλοσύνη και εμπιστευθήκαμε την συναισθηματική ληστεία, και αυτή η παραμόρφωση έθρεψε κι άλλο το Μαύρο μέσα μας, κι εμείς τώρα ψάχνουμε ένα παράθυρο να το ανοίξουμε το γαμημένο, γιατί ο αέρας τελειώνει. Για να βρούμε την Φωνή μας.

Ναι θα ανασάνουμε .

Μιχάλης Δέλτα
Φθινοπωρινό Οξυγόνο

*Φωτο Μ. Δέλτα

mixalis-delta

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X