Το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε στραβώσει από την αρχή. Με δύο γκολ του Χουάν Μάτα η Γιουνάιτεντ προηγούταν μέσα στο Άνφιλντ με 0-2 με τον Σμόλινγκ να μειώνει σε 2-1 στο 69’, ενώ η Λίβερπουλ έπαιζε με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Στίβεν Τζέραρτ από το 46’.

Λίγα λεπτά μετά την μείωση του σκορ, σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο πλάγιο, ο Κρις Σμόλιγνκ, τράβηξε και πέταξε με δύναμη τον Μάριο Μπαλοτέλι στις διαφημιστικές πινακίδες. Βλέποντας το ματς, θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου «Δυστυχώς θα μείνει με 9 η Λίβερπουλ», καθώς ο Μπαλοτέλι είχε ήδη κίτρινη από το 67’ και δεν περίμενα να μην αντιδράσει στην πρόκληση του Σμόλινγκ.

Έτσι κι έγινε. Ή σχεδόν έτσι. Ο Μπαλοτέλι, με το που σηκώθηκε στα πόδια του, ήταν έτοιμος να «ορμίξει» στον Σμόλινγκ. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Shaun Leatherbarrow. Ένας οπαδό της Λϊβερπουλ που καθόταν ακριβώς εκεί που έπεσε ο Ιταλός και με το που σηκώθηκε, τον άρπαξε στην κυριολεξία για να τον ηρεμήσει και να γλιτώσει τον Σούπερ Μάριο αλλά και την ομάδα του από μία ακόμα αποβολή. ΤΙ;

«Μα καλά τόσο φλώρος είναι; Αντί να πετάξει κάτι στο κεφάλι του Σμόλινγκ και να ενθαρρύνει τον Μπαλοτέλι να του επιτεθεί τον κράτησε και τον ηρέμησε; Πού τα έχει δει αυτά; Αν το έκανε στην Ελλάδα θα ήταν δακτυλοδεικτούμενος από τους φανατικούς της ομάδας του». Αυτές είναι σίγουρα μερικές από τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό (;) ενός ανεγκέφαλου (από κάπου τέλοςσπάντων, αν όχι το μυαλό), μόλις δει το συγκεκριμένο περιστατικό. Αυτή είναι η διαφορά μας.

«Έτσι όπως το είδα εγώ, ο Σμόλινγκ έσπρωξε επίτηδες τον Μάριο έκτος γηπέδου και αυτός τον έπιασε από τη φανέλα απλά για να έχει από κάπου να κρατηθεί πριν πέσει στις πινακίδες.

Είδα από τη γλώσσα του σώματος του Μπαλοτέλι ότι ήταν έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση του Σμόλιγνκ και ήξερα ότι είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Τον έπιασα λοιπόν και του έλεγα: ‘Ηρέμησε, ηρέμησε! Άφησε τον!’ και μου απάντησε: ‘Εντάξει, εντάξει’.

Δεν είμαι πάρα πολύ ψηλός, σε αντίθεσή με αυτόν και δυσκολεύτηκα πολύ να τον κρατήσω. Ευτυχώς με βοήθησε ο Peter, που κάθεται ακριβώς δίπλα μου στους αγώνες. Είναι αστυνομικός και πιο μεγαλόσωμος.

Μετά από αυτό, όλοι τριγύρω με ευχαρίστησαν χτυπώντας με στην πλάτη και μετά όλοι μαζί αποδοκιμάσαμε τον Σμόλινγκ» δήλωσε ο Shaun Leatherbarrow σε μέσο του Λίβερπουλ.

Ο ίδιος ο Μπαλοτέλι, ευχαρίστησε τους οπαδούς της ομάδας για αυτή τους την κίνηση, μέσα από τα Social Media γράφοντας στο Facebook: «Μπορεί οι προσπάθειές μας εντός γηπέδου να μην απέδωσαν αυτό που θα θέλαμε, αλλά ένα είναι το μόνο σίγουρο. Δεν ήμουν μόνος στον αγωνιστικό χώρο. YNWA».

balo_mesa

Νομίζω ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση-σύγκριση με τους δικούς μας οπαδούς είναι χάσιμο χρόνου.

ΥΓ. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες οπαδοί «κάφροι» αλλά δύσκολα θα είχαμε τέτοια ψύχραιμη αντίδραση σε ντέρμπι με την γηπεδούχο ομάδα να χάνει και να παίζει με 10 παίχτες.

Σχόλια

X