Με ένα e-mail, η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση, η οποία προβλέπει -20% μείωση του μισθού τους κι ενώ τους οφείλονται 2 μήνες δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι αρνούνται σθεναρά στις μειώσεις και στη διάλυση του μέσου, από το οποίο έχουν αποχωρήσει 18 εργαζόμενοι λόγω των τραγικών συνθηκών.

Για το συμβάν κείμενο έβγαλε η συνέλευση εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών στα ΜΜΕ «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ”. Στο κείμενο αναφέρεται ότι αντίστοιχο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της Αυγής, που επίσης έχουν αρνηθεί τις μειώσεις στους μισθούς τους.

Το κείμενο της Κ* ΕΣΗΕΑ

Ημέρα απεργίας και οι απεργοί εργαζόμενοι στον Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ λάβανε σήμερα (σ.σ. χθες) μέηλ από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της LEFT MEDIA A.E. Κωνσταντίνο Νικόλτσιο με το οποίο τους καλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που περιλαμβάνουν 20% μειώσεις μισθών και μη απόδοση των δυο δεδουλευμένων μισθών.

Η κίνηση αυτή της διεύθυνσης του Κόκκινου έρχεται μόλις ένα μήνα και κάτι περίπου από την παρουσίαση της απόφασης της Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους του σταθμού που περιελάμβανε 20% μείωση μισθών, μη απόδοση δύο οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών και σχέδιο ενοποίησης των μέσων του κόμματος, δηλαδή όλων των περιφερειακών σταθμών «Στο Κόκκινο» (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα), της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και των ιστοτόπων www.stokokkino.gr, www.avgi.gr και www.left.gr. Μάλιστα τους είχαν προειδοποιήσει ότι όποιος/α δεν δεχτεί τις μειώσεις θα απολυθεί.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δώσει τη συλλογική απάντησή τους μέσω της γενικής τους συνέλευσης, λέγοντας όχι στις μειώσεις μισθών και στο ανύπαρκτο “σχέδιο διάσωσης”, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στείλει και εξώδικο στην εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει απάντηση. Παράλληλα, μετά από επιμονή των εργαζομένων, ο διευθύνων σύμβουλος κατέθεσε τελικά στην ΕΣΗΕΑ γραπτά την προφορική πρόταση που είχε κάνει η διοίκηση στους εργαζόμενους περί μειώσεων.

“Όχι” στις αντίστοιχες προτάσεις της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ περί μειώσεων μισθών έχουν πει ήδη και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή, κατά συνέπεια είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίστοιχης πρότασης και σε αυτούς.

Σχόλια

X