Η σκηνή του 9ου Ireon Music Festival άνοιξε, για να υποδεχθεί καταξιωμένους εκπροσώπους κάθε είδους μουσικής, αλλά και νέους που θέλουν να… κλέψουν λίγη από τη «λάμψη” τους.

Την Τρίτη (07/08) ήταν η σειρά του Κωστή Μαραβέγια και η παράσταση που έδωσε στο Ηραίον δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.

Οι «πύλες” άνοξαν στις 21.00 και στο χώρο όλοι είχαν πάρει τις θέσεις τους για να υποδεχθούν τον κόσμο που με αργό (είναι η αλήθεια) αλλά σταθερό ρυθμό, γέμιζε τον συναυλιακό χώρο του Ηραίου. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι υπήρχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι «αιώνιοι έφηβοι”, οι οποίοι ανυπομονούσαν να ξεκινήσει το πρόγραμμα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι «ντόπιοι”
Μια ταλαντούχα παρέα νέων από τη Σάμο, οι InOut, ήταν αυτοί που ανέλαβαν την… ευθύνη να ξεσηκώσουν τον κόσμο πριν ανέβει στη σκηνή ο Κωστής Μαραβέγιας και δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Το ρεπερτόριο τους, περιελάμβανε διασκευές γνωστών έντεχνων κομματιών με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά και ζεστά. Οι InOut έδειξαν ότι
έχουν δυνατότητες, καθώς δεν επαναπαύτηκαν στην σιγουριά των διασκευών. Αντίθετα, παρουσίασαν και δικά τους κομμάτια πριν αποχαιρετήσουν το κοινό και παραδώσουν τη σκυτάλη στον Κωστή Μαραβέγια.

Ο ορισμός του Showman
Τα ακούσματά μου απέχουν από τα κομμάτια του Κωστή Μαραβέγια, όσο η Ελλάδα από την οικονομική εξυγίανση και παρά τις κριτικές και τα κολακευτικά σχόλια φίλων, ήμουν προκατειλημμένος ότι δεν θα μου αρέσει και δεν θα περάσω καλά. Όλα αυτά κράτησαν για λιγότερο από δέκα λεπτά ή αλλιώς δύο τραγούδια. Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήξερε σχεδόν όλα τα τραγούδια απ’ έξω και χωρίς να το καταλάβω είχα πάρει θέση, σε κάποια από τις πρώτες σειρές.

Οσο περνούσε η ώρα, η διάθεση ανέβαινε και τα τραγούδια γινόντουσαν περισσότερο χορευτικά. Μέσα σε όλα αυτά, ο νεαρός τραγουδοποιός δεν έχανε ευκαιρία να πειράξει είτε κάποιον από το κοινό είτε κάποιο μέλος της μπάντας του, δίνοντας σου την αίσθηση ότι δεν είσαι σε φεστιβάλ μεταξύ αγνώστων, αλλά σε μία πολύ μεγάλη παρέα.

Τι να περιμένουμε
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την πρώτη μέρα που έκανε τόσο ντόρο, η δεύτερη (08/08) με τους Mikro και Covenant, αναμένεται να έχει την ίδια ανταπόκριση από τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι ο Κωστής Μαραβέγιας έβαλε τον πήχυ πολύ ψηλά και οι απαιτήσεις του κόσμου έχουν ανέβει…

Σχόλια

X