Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν συντεταγμένα και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα, για την πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αθήνα ξεκίνησε με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, όπου εκπρόσωποι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απηύθυναν χαιρετισμούς, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα προσλήψεων.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των αναπληρωτών» και «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δάσκαλοι – καθηγητές σε όλα τα σχολεία».

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος σε χαιρετισμό του εξέφρασε τη συμπαράσταση και στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση της Αθήνας συμμετέχουν αντιπροσωπείες από πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τραυματίστηκε βουλευτής του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία. Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, που αφορά τον νέο τρόπο πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

«Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νομοσχέδιο, διότι δεν είναι ένα νέο σύστημα διορισμών, αλλά ένα νέο σύστημα απολύσεων, καθώς με τις αλλαγές που επιφέρει θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που ήδη εργάζονται στα σχολεία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας, προσθέτοντας ότι «μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, 1400 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας είναι αναπληρωτές».

«Αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της πολύχρονης αδιοριστίας πρέπει να σταματήσει. Δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς με βάση τη συνολική προϋπηρεσία που έχουν οι εκπαιδευτικοί και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου και όχι με αυτό το σύστημα που εισάγει την πιο σκληρή και τιμωρητική αξιολόγηση στον χώρο της εκπαίδευσης και που πολύ γρήγορα θα επεκταθεί και στους μόνιμους» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και τον προϊστάμενο του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο, στους οποίους γνωστοποίησαν τα αιτήματά τους.

Πηγή: Ημεροδρόμος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]