Λίγο η καθημερινή παρουσία του Άδωνη στα κανάλια για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, λίγο το overdose από Ζωή Κωνσταντοπούλου που πάθαμε αυτή την εβδομάδα, λίγο οι διαφημίσεις του Jumbo, δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος… Η απαιτούμενη κατανυκτική ατμόσφαιρα για να υποδεχθούμε το Πάσχα, έχει καταστραφεί παντελώς.

O ελληνικός λαός έχει χάσει την ψυχραιμία του και είναι πιο ανέτοιμος για το Πάσχα, απ` ό,τι τα τεχνικά κλιμάκια της Ελλάδας στο Brussels Group για να κλείσουν τη συμφωνία. Και αυτό είναι λογικό, καθώς οι πολίτες δέχονται τα διαρκή πυρά του «Αντίχριστου», ο οποίος διά των εκπροσώπων του επί της Γης, επιχειρεί να καταστρέψει το κλίμα.

Μοναδικό… αντίδοτο, στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε πως θα μας θεραπεύσει για να κάνουμε και φέτος Πάσχα με την πρέπουσα κατάνυξη που απαιτούν τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού και της θρησκείας μας, είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Ο μακρυμάλλης τροβαδούρος, που δίκαια αποκαλείται και ως… το ΠΑΣΟΚ της χριστιανικής πίστης, είναι η δύναμη ευθύνης (δύναμη προοπτικής), που χρειαζόμαστε για να περάσουμε με ασφάλεια και κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα και να φτάσουμε με τον τρόπο που πρέπει στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Η «Σαλαμάνδρα» επικοινώνησε με τον τραγουδιστή, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για όσα… σερβίρουν στον κόσμο τα ΜΜΕ λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού.

Ο παντοτινός νικητής του «The Voice of Church» ηχογραφεί αυτή την περίοδο την 454η εκτέλεση του «Ω γλυκύ μου Έαρ» και δεν κρύβει πως ακόμη και αυτός ο ίδιος ορισμένες φορές χάνει τη συγκέντρωσή του.

gaitanos

Όπως μας εξομολογήθηκε κάποιες στιγμές… λυγίζει, αν στο δρόμο για το στούντιο, πετύχει στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου του κάποια διαφήμιση Jumbo. Βέβαια, μετά σκέφτεται τα CD του που θα μπουν στις εφημερίδες και ξέρει καλά πως μία – δύο φορές το χρόνο έχει την ευκαιρία να πουλάει δίσκους, δεν γίνεται να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Τον εκνευρισμό των Ελλήνων λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα επικυρώνει και έρευνα του Συλλόγου Τηλεθεατών Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία η μεγάλη πλειοψηφία του κοινού έχει διαπιστώσει να χάνει πολύ πιο εύκολα την ψυχραιμία του τελευταία. Η ίδια έρευνα έδειξε πως συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ευθύνες γι` αυτό.

Πρόκειται για τα πέντε πιο εκνευριστικά πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση, που αποτυπώνονται στην ακόλουθη λίστα:

Νο1: Ο Άδωνις Γεωργιάδης (μόνιμα πρώτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά).

Νο2: Ο Βασιλιάς Τζόφρι από το Game of Thrones (έχει ξεμείνει από την περσινή λίστα).

Νο3: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νο4:  Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Νο5: Ο τύπος που κάνει τη διαφήμιση «Κράζεις; Θαυμάζεις» του Jumbo.

Από αυτούς απειλείται φέτος ο εορτασμός του Πάσχα και δυστυχώς για τον Άνθιμο, κανείς από τους παραπάνω δεν είναι ομοφυλόφιλος.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]