Ρίχνοντας μια ματιά στις χτεσινές ειδήσεις, παρατήρησα πως η είδηση για την δολοφονία των δυο έφηβων κοριτσιών στο Πακιστάν, επειδή έβγαλαν βίντεο στο οποίο χόρευαν και το οποίο θεωρήθηκε προσβλητικό για την τιμή της οικογένειας από τον ετεροθαλή αδερφό και δολοφόνο τους, συγκέντρωσε δεκάδες σχόλια. «Απολίτιστοι», «100.000 χρόνια πίσω», «αυτά να βλέπετε και εμείς τους φτιάχνουμε τζαμιά», «τέτοια χάλια δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα», ήταν ορισμένα από τα τετριμμένα σχόλια -δυστυχώς πολλοί Έλληνες άλλωστε έχουν την ίδια άποψη.

Την άποψη που πιπιλίζει το παραμύθι του κακού Ισλάμ και του καλού Χριστιανισμού, του "πας μη Δυτικός βάρβαρος", της πολιτισμένης Δύσης και της απολίτιστης Ανατολής. Βέβαια οι πολιτισμένοι Έλληνες ήταν αυτοί που επέλεξαν να διαβάσουν και να σχολιάσουν την είδηση για την δολοφονία των κοριτσιών στο Πακιστάν και όχι την είδηση λίγο παρακάτω, περί επαναφοράς της απαράδεκτης διάταξης του Λοβέρδου για τις οροθετικές ιερόδουλες από τον κ. Γεωργιάδη.

Για αυτούς η είδηση ήταν αμελητέα και η διάταξη πολιτισμένη εφόσον αφορούσε την τιμή των οροθετικών ιεροδούλων. Τι τους νοιάζει η μοίρα, η διαπόμπευση και η μεταχείριση των ιεροδούλων μετά την πράξη; Άλλωστε αυτοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα φιλήσουν τα παιδιά τους και θα ξαπλώσουν με τη γυναίκα τους, ικανοποιημένοι και πάνω απ’ όλα πολιτισμένοι -κανείς δεν θα μάθει ποτέ άλλωστε. Δεν θα δουν εξάλλου την δικιά τους φωτογραφία να προβάλει στο Google μόνο πατώντας την λέξη οροθετικός -μήνες μετά την αθώωσή τους από το δικαστήριο- να υπάρχει σε κάθε site συνοδευόμενο με δεκάδες αηδιαστικά σχόλια του εκάστοτε "πολιτισμένου" Ελληναρά σχολιαστή που θέλει να ξεσπάσει, δεν θα γίνουν είδηση στο δελτίο των 8 και ούτε θα θιχτεί η δήθεν αντρική τους τιμή.

Κι αυτό γιατί ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να αφουγκραστεί ως πρωταρχικό στόχο στον τομέα της υγείας την νομική υποστήριξη του Ελληναρά άντρα που θέλει να εξασφαλίσει ότι θα «γ@@ και θα δέρνει» είτε την πόρνη της γειτονιάς είτε την γυναίκα του στο σπίτι, πολιτισμένα πάντα, γιατί δεν τις σκοτώνουν κιόλας όπως οι απολίτιστοι homus Ισλαμιστές Πακιστανοί.

Για τον κ.Γεωργιάδη όποιος είναι άρρωστος είναι και εγκληματίας, όποιος δεν ενστερνίζεται τις απόψεις του κομμουνιστής και όποιος αποκαλείται κομμουνιστής-αριστερός-αναρχικός, τρομοκράτης. Ό,τι δεν μας αρέσει το ρίχνουμε στον Καιάδα, το σκεπάζουμε, βγαίνουμε 3 λεπτά στο Star, μιλάμε για την γλάστρα σύζυγο μας και τελειώνουμε.

Είμαστε πολιτισμένοι εμείς -όχι σαν τους Πακιστανούς, εμείς τα κάνουμε κρυφά ή με διατάξεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]