Τον γνωρίσαμε στην εφηβεία μας. Αντίδραση, αμφισβήτηση, επανάσταση. Θα αλλάζαμε τον κόσμο. Θυμάσαι; Κασέτα εξηντάρα και «τα μπλουζ του πρίγκηπα» να γεμίζουν το δωμάτιο. Είχε πιάσει τη συχνότητα μας. Είχε χτυπήσει φλέβα ο πρίγκηπας.

Έχουν περάσει χρόνια. Μεγαλώσαμε εν μέσω δακρύων. Πλανηθήκαμε με ένα καραβάνι ελπίδες, μας πλάνεψε η εφηβεία, η έπαρση, η παντοδυναμία της νιότης. Πλάνη ήταν. Κάποιοι έγιναν σπουδαίοι και κάποιοι έζησαν την ψευδαίσθηση του σπουδαίου. Αφήσαμε ανοιχτό χρέος με τη ζωή. Κι η ψυχή με γινάτια πολλά άναρχα αφημένα και αταχτοποίητα δίπλα στους δίσκους του Παύλου.

Ο Παύλος με τις διαφανείς προθέσεις. Ο Παύλος έμεινε ίδιος. Δεν κλείστηκε στο χροντούλαπο, δεν τον έφτυσε η ιστορία, δε γέρασε ποτέ, δε θυσίασε τις σκέψεις του στο βωμό ενός σκάρτου συστήματος.

Άνθισαν τα λόγια, οι στίχοι, οι μουσικές, τα όνειρα του. Μας μεγάλωσαν άγρια, τρυφερά, γλυκά, με χάδια και χαστούκια, με υποσχέσεις και ελπίδες, με αλήθειες και επαναστάσεις ψυχής, καρδιάς.

Ο Παύλος ήταν ρεμπέτης. Ο Παύλος ήταν ροκάς. Ο Παύλος ήταν πρίγκηπας. Ο Παύλος ήταν αερικό. Και σαν αερικό ήρθε κι έφυγε.

Κι άφησε πίσω ένα χνάρι, ένα οδηγό, ένα μονοπάτι, ένα σεντούκι λόγια και ιδέες και σκέψεις. Δεν έχει πιο σημαντικό ετούτη η ζωή! Μονάχα να καταφέρνεις να μην ξεχνιέσαι. Να λένε το μικρό σου όνομα. Να είναι αισθητή η απουσία στα στέκια, στις μουσικές σκηνές, στους φίλους, στους ανθρώπους που σε αγάπησαν κι ας μη σε γνώρισαν ποτέ!

Έχει η ζωή θυμούς! Έχει φάλτσα! Δεν αντέχεις πάντα τόση αδικία. Ψάχνεις τρόπο να δραπετεύσεις. Μη θαρρείς πως η φυγή είναι εύκολη. Πονάει. Τρυπά την καρδιά η ανάγκη! Ο Παύλος έφυγε ένα βράδυ χειμωνιάτικο. Επέλεξε το δικό του ταξίδι. Μα πριν φύγει μας ευχήθηκε την πιο όμορφη ευχή: «Άντε και καλή τύχη μάγκες»!

Θα κρατήσω μονάχα αυτό. Όλα τα άλλα παίζουν σε μια άλλη αίθουσα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]