“Καλό ταξίδι Κατερινάκι, θα σε θυμόμαστε για πάντα”, γράφεις στο facebook. Κάτω από το μήνυμα σου φιγουράρει  μία από αυτές τις ειδήσεις που δεν σε σοκάρουν, τις έχεις πλέον συνηθίσει, σχεδόν ποτέ δεν θα κλικάρεις πάνω τους πια-Τραγωδία στην Κηφισίας: Νεκρή νεαρή κοπέλα σε τροχαίο. Μϊα θολή φωτογραφία από το δυστύχημα, συμπληρώνει το ούτως ή άλλως προχειρογραμμένο κέιμενο. Τα έντονα γράμματα τονίζουν το νεαρό της ηλικίας και το απροσδόκητο του θανάτου.

Απροσδόκητο όσο το γεγονός  ότι την αποχαιρετάς με αυτό τον τρόπο, η Κατερίνα ήταν φίλη σου, δικός σου άνθρωπος. 10 like  και κάμποσα σχόλια, άραγε έτσι θα θρηνούμε πλέον; Ετσι θα αισθανόμαστε, έτσι θα βιώνουμε τις πιο έντονες στιγμές μας; Με like, σχόλια και θλιμμένα ή αντίστοιχα χαρούμενα emoticon; Μα να, ο εικονικός κόσμος είναι “λίγος”, είναι απλά σώματα πίσω από το πληκτρολόγιο και την οθόνη. Εμείς δεν ήταν που αναζητούσαμε  τη ζωντάνια, την επαφή και τα έντονα συναισθήματα, ξαφνικά τι απέγιναν όλα αυτα;

Ξέρω ότι πονάς, όλοι πονάμε όταν χάνουμε ανθρώπους. Ξέρω επίσης ότι τη θλίψη βιώνεται διαφορετικιά από κάθε άνθρωπο. Αλλά ξέρω ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος. Εκεί έξω είναι ο αληθινός. Εκεί οι άνθρωποι κοιτάζονται στα μάτια, επικοινωνούν, νιώθει ο ένας το άγγιγμα του άλλου, εκεί έξω μπορείς να αποχαιρετίσεις τον άνθρωπο που μόλις έχασες…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]