Το καλοκαίρι του 2011 ο Lebron James άφησε το Cleveland και τους Cavaliers για χάρη των Miami Heat του Dwayne Wade και στην «παρέα» τους προστέθηκε και ο Chris Bosh από τους Toronto Raptors.

Ολοι μιλούσαν για μια νέα Dream Team, μια ομάδα που δεν θα είχε αντίπαλο για τα επόμενα χρόνια στο ΝΒΑ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Dirk Nowitzki και την παρέα του. Δηλαδή τους Dallas Maverics. Ο Γερμανός πήρε την ομάδα του από το χέρι και με εμφανίσεις που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι σταρ όλων των εποχών του αθλήματος, χάρισε το πρωτάθλημα στην ομάδα του απέναντι στους Heat που για εκείνη τη σεζόν έμειναν στα λόγια. Φέτος όμως, η «τριπλέτα» των Lebron, Wade, και Bosh ωρίμασε μαθαίνοντας από τα λάθη της και με τη βοήθεια των υπόλοιπων συμπαικτών της, πήρε τον τίτλο, νικώντας 4-1 τους Oklahoma City Thunder των Kevin Durant και Russell Westbrook. Η σειρά ξεκίνησε από την Chesapeake Energy Arena, την έδρα της Oklahoma και αν και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να αποκτήσουν προβάδισμα 1-0.

 

 Το δεύτερο ματς έγινε επίσης στην Oklahoma και το Miami έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και από τα πρώτα λεπτά είχε χτίσει διψήφια διαφορά πόντων. Με αντεπίθεση διαρκείας, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αλλά το κακό είχε γίνει. 1-1 και η σειρά μεταφέρεται για τα τρία επόμενα ματς στο Miami.

 Με το break να έχει γίνει λίγες μέρες πριν, θα περίμενε κανείς ότι με την ψυχολογία στα ύψη και την στήριξη των οπαδών, το Miami θα περνούσε ένα πολύ εύκολο βράδυ. Μόνο έτσι δεν έγιναν τα πράγματα, καθώς το παιχνίδι πήγαινε καθ’όλη τη διάρκεια στον πόντο, ακόμα και ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη. Τελικά μίλησε η εμπειρία των παιχτών του Miami έναντι αυτών της Oklahoma και το 2-1 ήταν γεγονός.

Το Miami ήξερε ότι αν κέρδιζε και αυτό το παιχνίδι στο American Airlines Arena, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει το πρωτάθλημα, καθώς ποτέ στην ιστορία του NBA μια ομάδα που προηγήθηκε 3-1 δεν έχασε τελικά τον τίτλο. Αυτό γέμισε τους παίκτες με άγχος και στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά πόντων. Τελικά το παιχνίδι ισορρόπησε και ήταν θρίλερ μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να χαμογελούν και αυτή τη φορά. Το 3-1 ήταν γεγονός και ο Lebron ήταν μία νίκη μακριά από τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

 

 Ο MVP της κανονικής περιόδου έκανε τα πάντα για να δώσει την ομάδα του τον τίτλο στο πέμπτο ματς της σειράς και με ένα triple double (26 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και αμφισβήτησης σε κανέναν. Έτσι έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στην ομάδα του και δικαιωματικά πήρε σπίτι του το βραβείο του MVP (πολυτιμότερου παίκτη και των τελικών).

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]