Να έχεις τρέξει, να έχεις ιδρώσει, να έχεις «ματώσει» όλη την χρονιά για έναν και μοναδικό λόγο. Να φτάσεις με την ομάδα σου στον μεγάλο τελικό και να δώσεις για μία τελευταία βραδιά τον καλύτερο εαυτό σου, ώστε μαζί με τους συμπαίκτες σου να πανηγυρίσεις την κατάκτηση του τροπαίου. Κι όμως, να μην μπορείς να αγωνιστείς λόγω καρτών. Άδικο δεν είναι;

 

Κι αν η απόφαση του διαιτητή η οποία σου στερεί την συμμετοχή στο σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς, μπορεί και της καριέρας σου, είναι υπερβολική; Αν δεν άξιζες την κίτρινη ή την κόκκινη κάρτα που αντίκρισες; Πάλι δεν θα παίξεις. Άδικο δεν είναι;

 

Ο κανονισμός είναι ρητός. Οι τιμωρημένοι δεν αγωνίζονται στην αναμέτρηση. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μία απλή αναμέτρηση. Μιλάμε για τον τελικό του Champions League. Τον τελικό της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Και στον τελικό πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι. Αυτοί άλλωστε οδήγησαν την εκάστοτε ομάδα μέχρι εκεί.

 

nedved1

 

Θα έπρεπε να υπάρξει μία αλλαγή κανονισμών για το συγκεκριμένο θέμα. Οι ομάδες που φτάνουν να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όποιον (δηλωμένο στην διοργάνωση) ποδοσφαιριστή επιθυμούν. Ακύρωση τιμωριών – άφεση «αμαρτιών»

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει δηλαδή στην διάθεσή της τον Τσάμπι Αλόνσο για το τελικό της 26ης Μαΐου και η Ατλέτικο Μαδρίτης ή η Τσέλσι τον πιθανό μεγάλο άτυχο του σημερινού (30/4) δεύτερου ημιτελικού Champions League. Δίκαιο μου ακούγεται. Και για όποιον διαφωνεί ας ρωτήσουμε τους ίδιους αθλητές ποια η άποψή τους.

 

Ας ρωτήσουμε τον Ντάνιελ Άλβες και τον Ερίκ Αμπιντάλ για τον χαμένο τους τελικό με την φανέλα της Μπαρτσελόνα το 2009.

 

Ας ρωτήσουμε τον Πάβελ Νέντβεντ που το 2003 αναγκάστηκε να παρακολουθήσει από το πάγκο την Γιουβέντους στον τελικό απέναντι στην Μίλαν.

 

Ας ρωτήσουμε τους Πόλ Σκόουλς και Ρόι Κιν που το 1999 δεν αγωνίστηκαν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε έναν από τους επικότερους τελικούς της διοργάνωσης.

 

roy keane - paul scholes

 

Τα παραπάνω ονόματα είναι μόνο λίγα από όσα θα μπορούσαν να αναφερθούν για να γίνει κατανοητό το παράλογο του συγκεκριμένου κανονισμού. Η λίστα ωστόσο συνεχίζει να μεγαλώνει. Χθες προστέθηκε το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο, σήμερα ίσως κάποιου άλλου και κανείς δεν ξέρει τι μας φέρνει το «αύριο».

 

Πιθανότατα ένα τελικό Παγκόσμιου Κυπελλου χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, καθώς άργησε να εκτελέσει το κόρνερ ή χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πανηγύρισε βγάζοντας την φανέλα του.

 

Υ.Γ: Ξεχωριστές θα πρέπει να θεωρούνται οι περιπτώσεις όπου αθλητής δυσφημεί το άθλημα. Όπως ο Τσάμπι Αλόνσο με το χθεσινό του τάκλιν, που του στοίχησε την κίτρινη κάρτα. ΝΟΤ

 

Κώστας Σώτηροπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts