Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στη Λούτσα είναι κατάντια και πλήρης ξεπεσμός μιας λαϊκής παραθαλάσσιας περιοχής της ανατολικής Αττικής που αυτή τη στιγμή που σας γράφω χτυπιέται αλύπητα από ένα απίστευτης αγένειας, θράσους, γυφτιάς, κακογουστιάς, φτήνιας και λεκτικής επιθετικότητας τσουνάμι, που όμοιό του δεν έχουμε ματαδεί.

Η παραθαλάσσια Εδέμ της Αττικής έχει πλημμυρίσει από τους πρώην χλιδάτους παραθεριστές των κοσμοπολίτικων Κυκλάδων, και ειδικά της Μυκόνου. Εμείς, που μένουμε και δουλεύουμε εδώ στη Λούτσα έχουμε απηυδήσει. Μέσα Ιουλίου στην καρδιά του καλοκαιριού και έχει μποτιλιάρισμα στον κεντρικό κόμβο της εισόδου της Αρτέμιδας, που οδηγεί αριστερά στην καινούρια Λούτσα, των clubs των frozen yogurts και δεξιά στην παλιά Λούτσα, προς Βραυρώνα μεριά, στις ψαροταβέρνες. Διότι παλιά οι πιστοί παραθεριστές της Λούτσας οικογένειες, μαθητές, μοναχικοί παππούδες και γιαγιάδες με πλαστικές σκούφιες έπαιρναν το λεωφορείο της γραμμής και στριμωγμένοι σαν παστές σαρδέλες κατέφταναν στην μαγευτική, ρηχή θάλασσά μας για να ανεβάσουν και αυτοί τη θερμοκρασία της, αφήνοντας κάτι από τον εαυτό τους.

Τώρα, έχει πήξει ο τόπος από Cayenne, Ferrari, Lotus αναγκάζοντας εμάς τους παραδοσιακούς σερβιτόρους της ψαροταβέρνας να δουλεύουμε διπλοβάρδια και ως παρκαδόροι. Μας βομβαρδίζουν με απίστευτα χαζές ερωτήσεις, όπως αν υπάρχουν V.I.P ξαπλώστρες ή αν έχουμε ποικιλία σε σαμπάνιες άνω των χιλίων ευρώ. Μας αντιμετωπίζουν σα δούλους τους, καθώς έχουν μάθει όλοι να τους υπηρετούν. Υποτιμούν την πραμάτεια μας καθώς δεν τους αρέσει το τιμημένο, κατουρημένο, αλβανικό αλλά θέλουν τη χλίδα του “καλού πράματος”. Και φυσικά, δεν αφήνουν για φιλοδώρημα ούτε ένα ευχαριστώ, γιατί αυτοί οι ξεπεσμένοι αριστοκράτες είναι τόσο τσιγκούνηδες στην τσέπη όσο και στην ευγένεια.

Έπειτα, είναι και αυτά τα top models, που κανείς δεν έχει καταλάβει τη διαφορά από τα μη top. Έρχονται πάντα με το αρσενικό που τους τα σκάει ή δυο-δυο κοριτσοπαρέα και η παραλία μας έχει αδειάσει από κουβαδάκια, τσουγκρανούλες, παιδικές τσιριδούλες και σκατωμένες πάνες. Τα παγωτά στα ψυγεία λήγουν μήνα με το μήνα και αναγκαστήκαμε να εφοδιαστούμε με γάλα χαμηλών λιπαρών, ζάχαρη χωρίς σάκχαρα και παπάγιες για να φτιάχνουμε smoothies, που για ένα περίεργο λόγο δεν λέγονται χυμοί αλλά smoothies.

Που χάθηκαν οι καταθέσεις και ο καλοκαιρινός προϋπολογισμός τους για τις κοσμοπολίτικες διακοπές τους; Στην Ελβετία; Πως καταπατούν μια από τις τελευταίες λαϊκές, παραθεριστικές συνοικίες λαδώνοντας τις καθαρές μας ξαπλώστρες με αντηλιακά άγριου ρυζιού; Πως τολμούν να μας κατηγορούν ότι οι χωριάτικές μας είναι τίγκα στο λάδι και οπλοστάσιο λιπαρών; Γιατί κοιτούν οι top models με απέχθεια εμάς τις κοντές σερβιτόρες, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι αν ήμασταν λίγο πιο ψηλές θα ήμασταν συναδέλφισσες; Δε χρειάζεται και καμία τρομερή ικανότητα να προχωράς ευθεία σε ένα διάδρομο και να χαμογελάς.

Λοιπόν, ο σύλλογος εργαζομένων εστίασης και η τοπική αυτοδιοίκηση της Αρτέμιδος σας προσφέρει απλόχερα 200 αεροπορικά εισιτήρια για Μύκονο –άνευ επιστροφής- για να πάτε από εκεί που ήρθατε και για να ξαναδούμε τον Παράδεισό μας όπως τον έχουμε χτίσει τόσα χρόνια, κόβοντας πέντε αποδείξεις την ημέρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]