Οι συσχετισμοί δύναμης, έδειχναν πριν την έναρξη του παιχνιδιού ότι ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά στην πράξη η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν διαφορετική. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν την Μπαρτσελόνα με 68-64 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκα. Ο Μάνος Μανουσέλης, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, ανέλυσε στο 3pointmagazine.gr την χτεσινή αναμέτρηση, συνέκρινε το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, με την ομάδα που αντιμετώπισε στο Παρίσι, ενώ επεσήμανε ακόμα, τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο επικείμενο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα: Στο ματς αυτό, πιστεύω ότι ήταν ξεκάθαρο, πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και δεν δικαιολογήθηκε αυτό που λέγαμε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί. Στην ουσία ήλεγχε το παιχνίδι, δεν επέτρεψε σε κανέναν σημείο του αγώνα να φανεί κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να πούμε ότι το πως εξελίχθηκε το ματς, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολύ καλή του άμυνα. Ο Ναβάρο ναι μεν πέτυχε 18 πόντους, αλλά είχε πολύ κακά ποσοστά και υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

Ήταν πάρα πολύ σημαντικό ότι έκανε καλή δουλειά πάνω στον Λόρμπεκ και τον Ναβάρο. Νομίζω ότι αυτό ήταν και το στοιχείο που καθόρισε και την έκβαση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός γενικά ήταν καλύτερος πάντως. Είχε περισσότερη ενέργεια και δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι υπερτερούσε στα κορμιά. Ήταν μεγάλο πρόβλημα τα επιθετικά ριμπάουντ, απάντησε όμως με καθοριστικά ριμπάουντ, τα οποία τον βοήθησαν να κερδίσει.

Όσον αφορά την επίθεση, ο Σπανούλης ήταν ο μεγάλο ο πρωταγωνιστής και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είναι ο βασικός μοχλός. Βοήθησαν όμως και άλλοι παίκτες, όπως ο Πρίντεζης ή ο Παπανικολάου.

Για την Μπαρτσελόνα του ’10 και τη σημερινή: Δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την υπερομάδα που αντιμετωπίσαμε στο Παρίσι. Η τωρινή ομάδα έχει πολύ λιγότερα επιθετικά όπλα. Τότε είχε 12/28 τρίποντα και αυτή τη φορά 3/19… Μέχρι και ο Σάδα είχε βάλει ένα τρίποντο από τα 7 μέτρα στην λήξη του χρόνου. Η Μπαρτσελόνα που είδαμε χτες, είναι μία αμυντική ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε προ δύο χρόνων.

Για τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να ξεχάσει τον ημιτελικό. Να συγκεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες του αγώνα και να προσέξει πολύ όλους τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Κινητήριος μοχλός είναι ο Τεόντοσιτς. Είναι όμως μεγάλο πλεονέκτημα το ότι τα παιδιά τον ξέρουν από τη θητεία του στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει τον Μίλος και τον Σβεντ. Είναι οι δύο παίκτες που δημιουργούν. Θα πρέπει ακόμα να κρατήσει μακριά τους Κιριλένκο, να προσέξει πολύ τους Κριάπα και Κρστιτς και συνολικά να μην επιτρέψει να γίνει ευάλωτη η άμυνα του. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Θα πρέπει δε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μία πολύ ψηλότερη ομάδα. Τα παιδιά μπορούν όμως να τα καταφέρουν. Θα πρέπει να πολεμήσουν, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και έτσι μόνο θα μπορέσουν να τα καταφέρουν!

Μάνος Μανουσέλης (δημοσιογράφος, προπονητής)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]