Γιάννης Ζαχαράκης «Ποδηλάτου Εγκώμιο», 19 -26 Σεπτεμβρίου

Την πρώτη ατομική του θεματική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Ποδηλάτου Εγκώμιο» παρουσιάζει ο Γιάννης Ζαχαράκης, στη γκαλερί του Black Duck, από την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Η κριτικός & ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου προλογίζει τον κατάλογο με τα έργα της έκθεσης και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Ο Γιάννης Ζαχαράκης επιλέγει να ζωγραφίζει με λάδι σε καμβά εξωτερικούς χώρους, με στοιχεία που δημιουργούν μια σκηνογραφική ατμόσφαιρα, έχοντας σαν κεντρικό θέμα του το ποδήλατο. Ο άνθρωπος, απών στο έργο του, υπονοείται μόνο από τα δημιουργήματά του, όσο ο ίδιος επιχειρεί ένα συνδυασμό εξπρεσιονιστικής και ρεαλιστικής γραφής. Το χρώμα και το σχέδιο γίνονται οι μηχανές έκφρασης του ψυχισμού του σε μια ζωγραφική εξ ορισμού υποκειμενική.

Επιστρέφοντας,  λάδι σε καμβά.Το περιβάλλον γύρω από τα ποδήλατά του καταλήγει απλώς μια πρόφαση, αφού κύριος δημιουργικός του στόχος είναι η απόδοση της ψυχικής του σχέσης με τη ζωγραφική επιφάνεια και τα εκφραστικά του μέσα, με απελευθερωμένες τις λειτουργίες του χρώματος και της πινελιάς».

Ο Γιάννης Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Κρήτη και η ζωή του χαρακτηρίστηκε από συνεχείς αλλαγές. Με αυτή την έκθεση αποπειράται την πρώτη του ατομική προσπάθεια ως αυτοδίδακτος ζωγράφος, μεταφέροντας στον καμβά μέρος από τις εικόνες της ζωής του.

blue blues, λάδι σε καμβά.Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 19 -26 Σεπτεμβρίου 2014
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]