Τρομακτικές ιστορίες (που επιβεβαιώθηκαν και ιατρικά) από τους πρόσφυγες που απελευθερώθηκαν μετά από παρέμβαση του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας Ματαρέλα.

Ιστορίες απελπισίας και μιζέριας που δεν αγγίζουν καν τους ρατσιστές της Κυβέρνησης και του Μπέπε Γκρίλο, που πιστεύουν ότι «όσο χειρότερα είναι για τους πρόσφυγες τόσο καλύτερα για μας». Προκειμένου να πείσουν τους πρόσφυγες να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, οι δουλέμποροι απήγαγαν ένα παιδί του έκοψαν το δάχτυλο και μετά το επιδείκνυαν ως τρόπαιο για να δουν όλοι πόσο ανελέητοι μπορούν να γίνουν. Έτσι πήραν και περισσότερα χρήματα από τους γονείς. Αυτή ήταν μια από τις πολλές ιστορίες που διηγήθηκαν οι 67 πρόσφυγες οι οποίοι διασώθηκαν από το ρυμουλκό Vos Thalassa και έπειτα μεταβιβάστηκαν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti. Οι ανακριτές, με τη βοήθεια των διερμηνέων, συγκεντρώνουν τις οδυνηρές μαρτυρίες των 67 προσφύγων που έφυγαν από τη Λιβύη. Μια γυναίκα πενήντα ετών ανέφερε ότι την είχαν βιάσει αρκετές φορές πριν από την αναχώρηση. Η ιστορία της έχει επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς της Cisom της Μάλτας και στη συνέχεια από τους γιατρούς του Trapani που την εξέτασαν. Δραματικά τα λόγια ενός νεαρού άνδρα που είπε ότι είδε τη σύζυγό του να δολοφονείται με πιστόλι στο στρατόπεδο προσφύγων από εμπόρους.

Πηγή

Μετάφραση Νίκος Αθανασίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]