Ο Πάμπλο Οσβάλντο είναι ένας φορ με αίμα που βράζει, με ιστορίες για γροθιές, χαστούκια και «άτακτα» βράδια. Η φανέλα της Γιούβε ωστόσο, φαίνεται να έχει κάνει τα δικά της μαγικά.

Ο Πάμπλο Οσβάλντο είναι ο μόνος που θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον Μάριο Μπαλοτέλι σε πειθαρχικά και εξωαγωνιστικά παραπτώματα. Παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά μέχρι σήμερα, αλλά στις πρώτες εβδομάδες του στην Γιουβέντους μοιάζει πιο ήρεμος από ποτέ. Αλλάζει ο άνθρωπος;

Στα 28 του χρόνια έχει αγωνιστεί σε: Ουρακάν, Αταλάντα, Λέτσε, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Εσπανιόλ, Ρόμα, Σαουθάμπτον και Γιουβέντους. Δεν τις λες και λίγες τις 9 διαφορετικές ομάδες στα 28 σου χρόνια.

Από τα τέλη Γενάρη ανήκει στην Γιουβέντους και στο πρώτο διάστημα που βρίσκεται στο Τορίνο δεν τον αναγνωρίζει ούτε ο ίδιος, όταν κοιτιέται στον καθρέφτη. Αυτός είναι ο Οσβάλντο που πανηγύρισε προκλητικά ένα νικητήριο γκολ εναντίον της τωρινής του ομάδας όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Φιορεντίνα και αποβλήθηκε στο 93′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτός είναι ο γεννημένος στη Αργεντινή φορ, που χαστούκισε τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Έρικ Λαμέλα, επειδή ο νεαρός τόλμησε να μην του δώσει πολλές πάσες σε μια ήττα από την Ουντινέζε; Είναι αυτός που πήρε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Φραντσέσκο Τότι για να εκτελέσει ένα πέναλτι που είχε κερδίσει καταφέρνοντας να το χάσει; Ο Τότι μετά από ένα γκολ που πέτυχε σε ντέρμπι της Ρώμης, σήκωσε τη φανέλα του για να δείξει μία άλλη που φορούσε από κάτω, η οποία έγραφε: “Πάλι σας καθάρισα”. Ο Οσβάλντο με τη σειρά του, μόλις πέτυχε το πρώτο του τέρμα απέναντι στη Λάτσιο, μιμήθηκε τον αρχηγό, αλλάζοντας λίγο το σλόγκαν: “Σας καθάρισα και εγώ”. Τι κι αν η ομάδα του έχασε με 1-2 ο Πάμπλο το έκανε το κομμάτι του, άρα όλα καλά.

osvaldo vs lazio

Μετά από πολλά ακόμα πειθαρχικά παραπτώματα (πρόφαση προβλήματος υγείας για να μην ακολουθήσει την Ρόμα στην Αμερική για χειμερινή προετοιμασία, αποβολές και “καυτές” νύχτες στο Λονδίνο πριν από ντέρμπι της Ρώμης αν και ήταν τιμωρημένος), έφτασε και το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των διοικούντων της Ρόμα. Μετά από την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τη Λάτσιο, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: “Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν να παραδεχθείς ότι είσαι ανίκανος. Πήγαινε τώρα να πανηγυρίσεις με τους οπαδούς της Λάτσιο”. Στόχος; Ποιος άλλος από τον Αουρέλιο Αντρεατσόλι, που είχε το θράσος να τον βάλει αλλαγή για τα τελευταία λεπτά του ματς.

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, το καλοκαίρι αποτέλεσε παρελθόν από τη Ρόμα με την Σαουθάμπτον να πιστεύει σε αυτόν δαπανώντας ένα ποσό κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο Νησί. Αγωνιστικά στις 13 συμμετοχές (3 γκολ) του στο πρωτάθλημα οι οπαδοί της ομάδας δεν θα θυμούνται τίποτα πέρα από αυτό:

Εξωαγωνιστικά πάλι, δεν μπορούσε να μην αφήσει το στίγμα του. Από τη μία δημιούργησε επεισόδια στο ματς με την Νιουκάστλ, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 40.000 λιρών. Από την άλλη, γρονθοκόπησε στην προπόνηση τον συμπαίκτη του, Τζόσε Φοντ, τραυματίζοντάς τον αρκετά στο πρόσωπο.

Παρόλα τα παραπάνω, ο Αντόνιο Κόντε τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Γιουβέντους. Ο γεννημένος στην Αργεντινή, Ιταλός διεθνής του το έχει ξεπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο μήνα παρουσίας του στην ομάδα. Συγκεκριμένα, έχει μπει ως αλλαγή σε 3 ματς πρωταθλήματος και ήταν αρκετά καλός όσο αγωνίστηκε, ενώ σε 2 ματς για το Europa League απέναντι στην Τραμπζονσπόρ στα οποία ήταν βασικός, πέτυχε ισάριθμα τέρματα. Θα συνεχίσει έτσι και θα “αναγκάσει” την Γιούβε να πληρώσει 19 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της στο τέλος της σεζόν, ή θα “ξανακυλήσει” χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία να δείξει την πραγματική του ποδοσφαιρική αξία;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]