The Bankorgs

PERFORMANCE DINNERS NO. 8 IN ATHENS

*Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015*

Σας προσκαλούμε στην περφόρμανς The Bankorgs, μέρος του ερευνητικού πρότζεκτ Performance Dinners No 8 in Athens του Chelsea College of Arts.

Mία περφόρμανς μεγάλης διάρκειας που αποτελείται από είκοσι σύντομες ατομικές επιτελέσεις και εμπνέεται από το κείμενο της Donna Haraway, Κυβοργικό μανιφέστοΕπιστήμητεχνολογία και σοσιαλιστικός φεμινισμός στον ύστερο 20ό αιώνα (A Cyborg Manifesto: Science, Technology, and Socialist-feminism in the last twentieth Century).

Οι συμμετέχοντες που συναντιούνται μόλις λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να σχολιάσουν δημιουργικά την έννοια του κυβόργιου (cyborg), ενός μεταλλαγμένου ανθρωποειδούς, σε σχέση με την υποθετική του μετάλλαξη σε τραπεζόργιο (bankorg), έναν οργανισμό που μετασχηματίζεται από την επικράτηση των τραπεζών σε πολλαπλά κοινωνικοπολιτικά επίπεδα.

Στην περφόρμανς συμμετέχουν εικαστικοί, χορογράφοι, σκηνοθέτες, ερευνητές, επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, περφόρμερ οι οποίοι καταθέτουν στο τραπέζι του δείπνου ένα αντικείμενο της επιλογής τους, ως σύμβολο επιβίωσης ή και αντίστασης στο υποθετικό καθεστώς του τραπεζόργιου. Με την ολοκλήρωση της δράσης οι θεατές μπορούν να συμμετάσχουν καταθέτοντας στο τραπέζι του δείπνου τις δικές τους επιλογές αντικειμένων. Η όλη δράση θα βιντεοσκοποηθεί.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του ερευνητικού πρότζεκτ Performance Dinners που διοργανώνει το The Subjectivity & Feminisms Research Group (S&F) του Chelsea College of Arts, Λονδίνο. Για τη Performance Dinners No 8 in Athens, το S&F Group προσκάλεσε την εικαστικό/ερευνήτρια Μαρία Πασχαλίδου να επιλέξει το θέμα του πρότζεκτ για αυτό το χρόνο και να επιμεληθεί τη σχετική δράση.

Προσκεκλημένοι Συμμετέχοντες:

Κατερίνα Αθανασίου / Τζένη Αργυρίου / Γρηγόρης Γαϊτανάρος / Φώτης Καραγεωργίου / Ελένη Λύρα / Catherine Maffioletti / Γεωργία Μαυραγάνη / Δέσποινα Μεϊμαρόγλου / Ιουλία Μέρμηγκα & Kyrck / Βασίλης Νούλας – Κώστας Τζημούλης / Λήδα Παπακωνσταντίνου / Μαρία Πασχαλίδου / PASHIAS / Λία Πέτρου / Ανέττα Σπανουδάκη / Συραγώ Τσιάρα / Mo Throp / Μυρτώ Φαρμάκη /Δημήτρης Χαλάτσης / Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου

Πληροφορίες παράστασης:
Bios.Tesla main
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
Έναρξη: 19.30
Διάρκεια: 100’

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.life.gr, www.elculture.gr, www.monopoli.gr, www.culturenow.gr, in2life.gr, www.debop.gr, mindradio.gr, joinradio.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]