Τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν τον χειμώνα, ειδικά όταν τους είναι δύσκολο να βρουν ένα ζεστό καταφύγιο στις αφιλόξενες πόλεις. Το γεγονός ότι είναι αδέσποτα δεν σημαίνει ότι αυτό τα κάνει πιο δυνατά και αντέχουν το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τα χιόνια.

Αντιθέτως τα άστεγα ζώα στον δρόμο που είναι εκτεθειμένα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και είναι αναγκασμένα να σπαταλούν πολλή ενέργεια  για να αναζητήσουν το φαγητό τους, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους. Αν το να φέρετε ένα αδέσποτο ζώο στο σπίτι δεν είναι μια επιλογή, τότε μπορείτε να το βοηθήσετε να επιβιώσει από το κρύο παρέχοντας του καταφύγιο και τροφή.

Όπως ακριβώς έκανε φιλόζωος κάτοικος στα Κάτω Πατήσια στην Αθήνα, ο οποίος έφτιαξε και τοποθέτησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 το διώροφο σπιτάκι με στέγη που βλέπετε στις φωτογραφίες για να προστατεύσει από το κρύο και τη βροχή τις αδέσποτες γατούλες που σιτίζει και προστατεύει στη γειτονιά του.

Φρόντισε δε να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους περαστικούς – και όχι τόσο τους περίοικους καθώς πρόκειται για φιλόζωη γειτονιά – γράφοντας επάνω στο σπιτάκι «Παρακαλώ μην το πάρετε. Αφήστε τα να ζεσταθούν». Το αυτοσχέδιο γατόσπιτο είναι ευτυχώς ακόμα στη θέση του!

*Αλιευμένο από την ιστοσελίδα για τις ιστορίες Αδέσποτων Ζώων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]