«Μου αρέσουν οι άνθρωποι που αφήνουν μια πίκρα στο στόμα κι ένα χαμόγελο στα χείλη». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Δημήτρη Αποστολάκη πριν την έναρξη της συναυλίας των Χαΐνηδων στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Ενόσω ο μπασίστας της μπάντας έψαχνε ένα μπάσο, μιας και χάλασε το κλειδί μιας χορδής την ώρα που το κούρδιζε, ο μόνιμος στοχαστής και «πολυλογάς» Δημήτρης Αποστολάκης, κρατούσε συντροφιά στο κοινό, θέτοντας όπως πάντα αιώνια αναπάντητα ερωτήματα. Η καλύτερή του, μιας και η επαφή του με το κοινό πάντα είναι το κλειδί στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Η ώρα πέρασε και τον λόγο έδωσε στο κοινό, το οποίο ψήφισε να αρχίσει το live και χωρίς μπάσο. Έτσι, μετά το αίτημα του κοινού, ο «Σαρακήνος Κουρσάρος ο Αλή» κατέφθασε στη σκηνή της Τεχνόπολης και ξεκίνησε το μουσικό αυτό ταξίδι. Ο «μάγος» ήταν αυτός που ξεσήκωσε το κοινό και το σαγήνεψε με τις μελωδίες του, ενώ ο «ακροβάτης» κράτησε τις λεπτές ισορροπίες.

hainides

Παραδοσιακοί ήχοι λαούτου και κρητικής λύρας μπλέκονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, ξεχνώντας το τσιμέντο της Αθήνας που βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από το χώρο του «γλεντιού», ταξιδεύοντάς μας σε άλλους τόπους και χρόνους.

Με μιας η χορευτική διάθεση της κρητικής λύρας δίνει τον ρυθμό κα το σήμα για να πιάσουμε τα χέρια και να χορέψουμε σε κύκλο, σαν σε πανηγύρι σε κάποιο χωριό της Κρήτης.

Οι Χαΐνηδες δεν άφησαν τη γεύση από τα νησιώτικα πανηγύρια των καλοκαιρινών διακοπών να ξεθωριάσει και μας μύησαν σε ένα ταξίδι γεμάτο χορευτική έκσταση και μουσική κατάνυξη. Η καλύτερη συντροφιά για να ξεπεράσεις την μελαγχολία του Σεπτεμβρίου και να νιώσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι ακόμα μακριά από την πολύβουη και τσιμεντένια Αθήνα.

Λόγια και μουσική μπλεγμένα σε ένα αέναο παιχνίδι με τους ήχους και τις λέξεις, όπως μόνο η παρέα των Χαΐνηδων ξέρει καλά να παίζει, καλώντας το κοινό να συμμετέχει ενεργά. Όλοι μας ταξιδευτές σε μια αιώνια μυσταγωγική μουσική διαδρομή δίχως τέλος, μα ούτε και αρχή, πάντα κόντρα στον καιρό…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]