Ένα λάθος. Το μοναδικό σε όλη τη σεζόν. Κι όμως, είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα κρίνει και τον πρωταθλητή.

Μπορεί ο Ντάνιελ Στάριτζ με τον Λουίς Σουάρες να έχουν πετύχει 50 τέρματα για τη φετινή Λίβερπουλ, αλλά χωρίς τον Στίβεν Τζέραρντ κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το ταβάνι της φέτος. Κι όμως, κάποιες φορές το ποδόσφαιρο ξεπερνάει τον ανθρώπινο νου στα σενάρια που μπορεί να φτιάξει και έτσι το μοναδικό φετινό λάθος του αρχηγού της ομάδας του Άνφιλντ, μπορεί να της στοιχίσει τον φετινό τίτλο και από τον ίδιο πιθανόν την οποιαδήποτε ελπίδα κατάκτησης του πρωταθλήματος στην καριέρα του, καθώς σε ένα μήνα γίνεται 34.

Την αγωνιστική που μας πέρασε στην Αγγλία, η Λίβερπουλ μπήκε στο παιχνίδι με την Τσέλσι, κρατώντας την τύχη στα χέρια της. Έπαιζε στην έδρα της, απέναντι της η Τσέλσι με τα «δεύτερα» λόγω Champions League και ακόμα και με ισοπαλία, θα της έφταναν δύο νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές για να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από το 1990!

Ο Λουίς Σουάρες ήταν σε πολύ κακή μέρα, ο Ντάνιελ Στάριτζ ήταν στον πάγκο, η Λίβερπουλ είχε 75% κατοχή καθώς η Τσέλσι έπαιζε ακριβώς όπως έπαιξε πριν από λίγες μέρες στο «Βιθέντε Καλντερόν» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (όλοι πίσω) αλλά γκολ δεν κατάφερνε να βάλει. Σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε και γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Σακχό γύρισε τη μπάλα στον Τζέραρντ στο ύψος του κέντρου και ο Άγγλος μέσος έκανε το μοναδικό σοβαρό λάθος του στη φετινή σεζόν. Σε μια μπαλιά που παρόμοιες έχει κοντρολάρει αμέτρητες φορές στη ζωή του, χωρίς να δέχεται πίεση, έχασε το κοντρόλ και σαν να μην έφτανε αυτό, στην προσπάθειά του να διορθώσει το αρχικό του λάθος, γλίστρησε, πέφτοντας στο έδαφος. Ο Ντεμπά Μπα της Τσέλσι δεν του χαρίστηκε, έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε στον Μινιολέ για το 1-0 για τους «αδιάφορους» μπλε του Λονδίνου.

enalathos2

Ένα λάθος. Το μοναδικό σε όλη τη σεζόν. Κι όμως, είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα κρίνει και τον πρωταθλητή. Οι παίχτες της Λίβερπουλ δεν κατάφεραν ποτέ να συνέλθουν από το σοκ, καθώς ήταν πολύ άσχημος και ο τρόπος αλλά και το χρονικό σημείο στο οποίο δέχτηκαν το γκολ (3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους). Ο Τζέραρντ θέλοντας να διορθώσει το λάθος του, δεν είχε καθαρό μυαλό στο υπόλοιπο ματς, δεν είχε σωστές επιλογές και το ματς έληξε με την Λίβερπουλ να χάνει 0-2.

Αμέσως μετά έπαιζε η Μάντσεστερ Σίτι με την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας. Ο Τζέραρντ και όλοι οι οπαδοί και παίχτες της Λίβερπουλ προσεύχονταν να τους χαμογελάσει η τύχη, όπως γύρισε την πλάτη στον αρχηγό τους. Αλλά μάταια. Η Σίτι, έκανε το καθήκον της, εκμεταλλεύτηκε το δώρο της ομάδας του Άνφιλντ (αλλά και του Ζοζέ Μουρίνιο), καθώς νίκησε 2-0 και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 3 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Σίτι με 3 νίκες στα τελευταία ισάριθμα ματς που έχει να δώσει, θα είναι πρωταθλήτρια, ακόμα κι αν η Λίβερπουλ νικήσει και τα 2 παιχνίδια που της μένουν. Αυτό γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας, (86-86 θα είναι σύμφωνα με αυτό το σενάριο) στην Αγγλία παίζει ρόλο πρώτα η διαφορά τερμάτων και η Σίτι έχει +58 αυτή τη στιγμή έναντι +50 της Λίβερπουλ.

Το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον ο Στίβεν Τζέραρντ, είναι να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη στα τελευταία δύο ματς και παράλληλα να προσεύχεται κάποια από τις Έβερτον, Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ να κόψουν βαθμούς από τους «μπλε» του Μάντσεστερ, κάνοντας αυτό του το λάθος να μοιάζει με ένα κακό όνειρο από το οποίο ξύπνησε.

Αν όμως, η Σίτι δεν στραβοπατήσει και η Λίβερπουλ πάρει και τα δύο ματς που της απομένουν μέχρι το τέλος, δεν θα υπάρχει κάποιος να τον ξυπνήσει, γιατί δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ξυπνητήρια για να μας σβήνουν κακές αναμνήσεις σαν να ήταν εφιάλτης, αλλά είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με αυτές για μια ζωή…

Κώστας Χατσιανίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts