Ένα Νούφαρο άνθισε στον Ταύρο

Σε μια γωνιά που ήταν πάντα σημείο συνάντησης για τις παρέες, άνθισε το «Νούφαρο», το νέο μεζεδοπωλείο στον Ταύρο. Παλιότερα επί της Λεωφόρου Ειρήνης 27 και της οδού Αίαντος οι περαστικοί άκουγαν τα «χτυπήματα» από τα πούλια του τάβλι, σήμερα καλή λαϊκή μουσική και γέλια από παρέες.

Το μαγαζί πήρε το όνομά του από τη διαδρομή της οικογένειας. «Τα νούφαρα πάντοτε επιπλέουν και σαν οικογένεια περάσαμε πολύ δύσκολους καιρός όπως πάρα πολλές ακόμη βέβαια», μας λέει η Μαρισέλ, που με τον πατέρα της Γιώργο τρέχουν την προσπάθεια. «Προσπαθήσαμε να βάλουμε στοιχεία και από των δύο τις ζωές». Έτσι, βλέπεις από τη μία την μοντέρνα διακόσμηση και από την άλλη τους ρεμπέτες και κάδρα από την εποχή που ο μπαμπάς ήταν παραδοσιακός χορευτής.

noufaro6

Αν και άνοιξε πρόσφατα, έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τη γειτονιά. Ένας λόγος είναι ότι ψωνίζει από τη γειτονιά. Στηρίζεται στην κάβα της και στο κρεοπωλείο της. «Στην αρχή ξεκινήσαμε με προμηθευτή που τροφοδοτεί τη μισή Ελλάδα. Στη συνέχεια σκεφτήκαμε ότι δεν αξίζει να δίνουμε λεφτά σε κάποιον που έχει ήδη», μας λέει ο Σταύρος, μάγειρας στο Νούφαρο.

Το μενού είναι απλό, περιεκτικό και οικονομικό. Ζουμερές τηγανιές, πλούσιες ποικιλίες, γευστική φέτα με μέλι, είναι ορισμένες επιλογές που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. «Κάνουμε παραγγελίες ώστε να μη μας μένουν τα κρέατα πάνω από 2 μέρες», λέει ο Σταύρος.

Η Τηγανιά Κοτόπουλο με μουστάρδα, φρέσκο θυμάρι και μαϊντανό κοστίζει 6 ευρώ. Ο Μπεκρής Μεζές 5,5 ευρώ, η Ποικιλία Κρεατικών που περιλαμβάνει λουκάνικο, μπιφτεκάκια, πανσέτα, μπούτι κοτόπουλο πάνω σε φρέσκες πατατούλες με 2 ειδών ντιπάκια, κάνει για 2 άτομα 14 ευρώ και για 4 άτομα είναι στα 24.

Σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς να υπάρχει έκπτωση στην ποιότητα, είναι οι τιμές στα ποτά. Θα βρεις ρακόμελο 200 ml μόλις 3,5 ευρώ, το καραφάκι τσίπουρο είναι στα 6, ενώ το κρασί δεν ξεπερνά τα 5,5 ευρώ ανά κιλό. Για τα πιο γερά ποτήρια η βότκα και το ουίσκι έχουν 5 ευρώ.

Η μουσική εναλλάσσεται μεταξύ δεκαετιών, παλιών και σύγχρονων καλλιτεχνών. Θα ακούσεις τη Ρόζα του Μητροπάνου, αλλά και τον Χειμωνανθό του Χαρούλη. Παρεμπιπτόντως έχουν γίνει ήδη δύο κρητικές βραδιές και αναμένονται και αφροαμερικάνικες, καθότι η οικογένεια έχει ρίζες από τον Άγιο Δομίνικο.

Σε κερδίζουν επίσης η ευγενική εξυπηρέτηση και η ανοιχτή κουζίνα. Δεν υπάρχει καθωσπρεπισμός με σερβιτόρους-στρατιωτάκια, νιώθεις πως πας στο μαγαζί του χωριού σου, όπου τα πάντα είναι πιο ελεύθερα και οικογενειακά. Η ανοιχτή κουζίνα, που συνήθως παρατηρείται σε εστιατόρια του εξωτερικού δείχνει επίσης ότι το Νούφαρο δεν έχει να κρύψει τίποτα από τον πελάτη.

Η αυθεντικότητα σε συμπεριφορά και γεύσεις, σε συνδυασμό με μουσική που ξεδίνεις και χαμηλές τιμές, αποτελούν την κατάλληλη συνταγή για να γίνει η νέα must επιλογή για τα βράδια μας. Για να το επισκεφθείς μπορείς να κατέβεις στο σταθμό του τρένου στην Καλλιθέα, ενώ αν πάρεις αμάξι, είναι σίγουρο ότι θα βρεις εύκολα πάρκινγκ σε απόσταση αναπνοής.

 *Το Νούφαρο στο Facebook.

Κείμενο: Κώστας Παπαντωνίου

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Βάκουλας

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]