Τι θα δούμε στον κινηματογράφο από 5/10 έως 12/10

Rebel in the Rye/ Ο Επαναστάτης στη Σίκαλη

Το 1951 ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ δημοσίευσε τον “Φύλακα στη Σίκαλη”. Χρειάστηκαν να προηγηθούν ένας άδοξος έρωτας, μια σειρά επαγγελματικών ματαιώσεων, ένας παγκόσμιος πόλεμος και μια μακροχρόνια ψυχολογική κατάρρευση προκειμένου ο φιλόδοξος νεαρός να υπογράψει ένα από τα ορόσημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μια από τις πιο αινιγματικές και μυστηριώδεις προσωπικότητες ζωντανεύει στις κινηματογραφικές οθόνες από τις 5 Οκτωβρίου. Η ζωή του συγγραφέα Σάλιντζερ, που το μυθιστόρημά του “O φύλακας στη Σίκαλη” πούλησε πάνω από 65 εκατομμύρια αντίτυπα και συνεχίζει να πουλά κάθε χρόνο 250.000 αντίτυπα τουλάχιστον, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη. Δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η φετινή μας εμπειρία από τις Νύχτες Πρεμιέρας!

Σκηνοθεσία: Danny Strong
Σενάριο: Danny Strong
Φωτογραφία: Kramer Morgenthau
Μουσική: Bear McCreary
Μοντάζ: Joseph Krings
Ηθοποιοί: Nicholas Hoult, Kevin Spacey, Sarah Paulson, Zoey Deutch, Hope Davis, Victor Garber

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 106′ | Αγγλικά

Από τις 5/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.

Un Beau Soleil Interieur / Η λιακάδα μέσα μου

Η πιο ανάλαφρη και έξω καρδιά δημιουργία της Κλερ Ντενί είναι μια πνευματώδης κομεντί που κλείνει με χαριτωμένο τρόπο το μάτι στο είδος της, αρωματίζει ακόμη και τις πιο σοβαρές καταστάσεις με χιούμορ, φιλοξενεί ηθοποιούς όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, η Ζοσιάν Μπαλασκό και η Σαντρίν Ντιμάς σε αιφνίδιες εμφανίσεις και περιέχει μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της Ζιλιέτ Μπινός. Βραβεύτηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Claire Denis
Σενάριο: Christine Angot, Claire Denis
Φωτογραφία: Agnes Godard
Μουσική: Stuart A. Staples
Μοντάζ: Guy Lecorne
Ηθοποιοί: Juliette Binoche, Gerard Depardieu, Josiane Balasko, Valeria Bruni Tedeschi, Philippe Katerine, Alex Descas

Γαλλία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 94′ | Γαλλικά

Από τις 5/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της Filmtrade.

Στο κέντρο του κύκλου

Ένα ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή. Μια λυτρωτική κινηματογραφική καταγραφή της δύναμης του Θεάτρου πάνω στον ηθοποιό, τη ψυχή, και τον άνθρωπο.Παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τριών χαρακτήρων, ενός καθηγητή στατιστικής, ενός διανομέα ηλεκτρονικών ειδών και ενός οικοδόμου. Μιλάνε για κάποιες ασυνήθιστες εμπειρίες που είχαν ενώ έπαιζαν σαν ηθοποιοί σε ένα θεατρικό έργο της ομάδας ΡΟΔΑ.

Σκηνοθεσία: Ορφέας Περετζής

Ασπρόμαυρη| Ντοκιμαντέρ|Ελληνική| 71′

Από τις 5 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ‘Μικρόκοσμος’ σε διανομή της Neo Films.

Τhe Promise

H ταινία “The Promise” για τη Γενοκτονία των Αρμενίων δίχασε το κοινό πριν καν διανεμηθεί ευρέως στις αίθουσες… Μνήμες και αφηγήσεις που το μυαλό δεν αντέχει να μετατρέψει σε εικόνες. Παρ’ όλα αυτά, οι Αρμένιοι, έναν και πλέον αιώνα μετά, αν και βρήκαν πατρίδα, δεν έχουν βρει και δικαίωση. Τα τελευταία χρόνια, Αρμένιοι από όλους τους χώρους συστρατεύονται σε μια κοινή προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και σίγουρα ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτή την εκστρατεία είναι η νέα ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Terry George, “The Promise”.

Σκηνοθεσία: Terry George
Σενάριο: Terry George, Robin Swicord
Ηθοποιοί: Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale

Από τις 12/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της Feelgood.

The other side of hope / Η άλλη όψη της Ελπίδας

Ένας Σύρος μετανάστης δραπετεύει από το κέντρο “φιλοξενίας” όπου κρατείται. Ένας Φινλανδός έμπορος αφήνει πίσω την παλιά του ζωή για να ανοίξει ένα εστιατόριο. Δύο άντρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, συναντιούνται και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Ο Άκι Καουρισμάκι περνάει στην “Άλλη Όψη της Ελπίδας” προσεγγίζοντας με αναπάντεχα ευφορικό τρόπο το πιο καυτό πολιτικό θέμα των καιρών μας και φέρνει στο επίκεντρο όλα όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Αργυρή Άρκτος Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Σκηνοθεσία: Aki Kaurismaki
Σενάριο: Aki Kaurismaki
Φωτογραφία: Timo Salminen
Μοντάζ: Samu Heikkila
Ηθοποιοί: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiainen, Ilkka Koivula, Nuppu Koivu, Simon Hussein Al-Bazoon

Φινλανδία, Γερμανία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 98′ | Φινλανδικά, Αγγλικά, Αραβικά

Από τις 12/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της AMA Films.

The Snowman

Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του.

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον
Ηθοποιοί: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μάικλ Φασμπέντερ, Βαλ Κίλμερ, Κλοέ Σεβινί, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέιμι Κλέιτον, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Τζέιμς Ντ’Αρσί, Τόμπι Τζόουνς
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Μυστηρίου

Από τις 12/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της UIP.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]