Σε περίπου 8 ώρες στο Albert Park τα 5 κόκκινα φώτα θα σβήσουν. Οι κινητήρες των μονοθεσίων θα ουρλιάζουν. Οι στροφές θα ξεπερνούν τις 17.000 το λεπτό. Η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη. Και ναι… Όπως καταλάβατε θα έχουμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς…

Το σιρκουί της Μελβούρνης αποτελείται από 16 στροφές, έχει μήκος 5.303 km και η καρό σημαία θα βγεί μετά από 58 γύρους. Είναι μια πίστα αρκετά γρήγορη, χωρίς ωστόσο να ενδείκνυται για προσπεράσεις. Θα υπάρχουν 2 ζώνες ενεργοποίησης του DRS. Η πρώτη στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και η δεύτερη μεταξύ των στροφών 2 και 3. Ο καλύτερος χρόνος ανήκει στο M.Schumacher με 1:24.125(2004). Ο πιλότος που ανέβηκε πέρσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν ο S.Vettel.

 

f1_2

Αύριο ο Γερμανός πιλότος θα εκκινήσει από την 6η θέση και ο ομόσταυλός του,Mark Webber, που είναι και ο τοπικός ήρωας από την 5η. Στην πρώτη σειρά θα βρεθούν οι πιλότοι της McLaren με τον R.Grosjean να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Pedro de la Rosa και ο Narain Karthikeyan δε θα βρεθούν αύριο στην εκκίνηση, καθώς οι πιλότοι της HRT δεν κατάφεραν να πιάσουν το 107% του χρόνου και έτσι αποκλείστηκαν. Τελευταίος θα εκκινήσει ο S.Perez με Sauber ο οποίος δέχτηκε ποινή 5 θέσεων για την αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων.

Οι εκπλήξεις πολλές. Ο P.Maldonado θα ξεκινήσει από την 8η θέση. Το οδηγικό λάθος του F.Alonso που του στέρησε και την πρόκριση στο Q3 τον αφήνει στη 12η θέση. Ο άλλος πιλότος της Ferrari, F.Massa, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα ισορροπίας με το μονοθέσιο, και έτσι βρέθηκε στη 16η θέση. Παρά το πρόβλημα του, ήταν πολύ αργός. Τέλος ο K. Raikkonen ο οποίος δεν πέρασε ούτε στο Q2 και έτσι θα δει αύριο τα φώτα να σβήνουν από τη 17η θέση. Ο Iceman σε δήλωσή του τόνισε πως το μονοθέσιο είναι γρήγορο και πως έκανε λάθος ο ίδιος λάθος και βρέθηκε τόσο χαμηλά.

Αύριο για τους λάτρεις της Formula 1 είναι μια μεγάλη μέρα. Για αυτό βάλτε τα ξυπνητήρια σας στις 7.00 π.μ. , φτιάξτε τον καφέ σας, φάτε το πρωινό σας και στις 8.00 π.μ. απολαύστε την έναρξη του πρωταθλήματος.


Αναλυτικά το αυριανό grid:


Lewis Hamilton                 McLaren
Jenson Button                     McLaren
Romain Grosjean               Lotus
Michael Schumacher       Mercedes
Mark Webber                     Red Bull
Sebastian Vettel                 Red Bull
Nico Rosberg                      Mercedes
Pastor Maldonado            Williams
Nico Hulkenberg               Force India
Daniel Ricciardo                Toro Rosso
Jean-Eric Vergne               Toro Rosso
Fernando Alonso               Ferrari
Kamui Kobayashi              Sauber
Bruno Senna                      Williams
Paul di Resta                      Force India
Felipe Massa                      Ferrari
Kimi Raikkonen                Lotus
Heikki Kovalainen           Caterham
Vitaly Petrov                     Caterham
Timo Glock                        Marussia
Charles Pic                        Marussia
Sergio Perez                      Sauber


Κ.Κ.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]