Απειλούν με θάνατο βουλευτές αν δεχθούν σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία για τη γείτονα χώρα.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας έστειλαν εξώδικο στους βουλευτές, με το οποίο τους προειδοποιούν ότι θα διαπράξουν το αδίκημα τής εσχάτης προδοσίας αν δεχθούν σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία για την ΠΓΔΜ, χωρίς να φέρουν το θέμα σε δημοψήφισμα. Και σημειώνουν απειλητικά όι τα αδικήματα τής εσχάτης προδοσίας και τής άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138, που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.

Την ύπαρξη του εξωδίκου αποκάλυψε ο πρόεδρος τής Βουλής Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια, παίρνοντας το λόγο πριν τη ψηφοφορία για την ποινή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που επιβλήθηκε στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας πως οργανώσεις εγκαλούν τους βουλευτές για εσχάτη προδοσία ή θάνατο σε περίπτωση που προκρίνουν μία σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ.

Στο εξώδικο χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική» την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη γείτονα χώρα, ενώ προτρέπουν τους βουλευτές, που θα υιοθετήσουν την άποψή τους και θα εκφράσουν δημόσια την πρόταση στον πρωθυπουργό για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλά αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή, να παραιτηθούν της βουλευτικής τους ιδιότητας, αφού πρώτα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ώστε να μην μπορούν να αναπληρωθούν οι θέσεις τους.

Να θυμίσουμε ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ήταν αυτές που είχαν διοργανώσει τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλόνικη και Αθήνα ενάντια στη σύνθετη ονομασία. Σε ένα από αυτά, στη Θεσσαλονίκη, οι φασίστες κάψανε την κατάληψη Libertatia.

Εδώ και το σκίτσο του Carlos Latuff αποκλειστικά για το περιοδικό μας:

Ο Latuff για τον εμπρησμό της Libertatia

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]