Ο Ολυμπιακός έχει «φτύσει» αίμα στο Top 16 της Euroleague. Προτού ξεκινήσει την δεύτερη φάση της διοργάνωσης ήταν αήττητος, ωστόσο έπειτα από 11 αγωνιστικές στο Top 16, έφτασε στο σημείο να έχει αρνητικό ρεκόρ με 5 νίκες και 6 ήττες, πολλούς τραυματισμούς βασικών μελών της ομάδας και ένα ρόστερ με αρκετές «ανορθογραφίες», τις οποίες ούτε που θα φανταζόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην έναρξη της σεζόν.

Χθες το βράδυ πάντως, κόντρα στην Μάλαγα στο Palacio de Deportes, τα κατάφερε περίφημα, επικρατώντας με 80-63, μένοντας έτσι ολοζώντανος στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πιο κρίσιμο ματς που έχουν δώσει προς το παρόν οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν δύο πράγματα: 1) Πως θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση και 2) Πως είναι μακράν καλύτερη ομάδα από τους Ισπανούς της Malaga.

Το μπάσκετ είναι τις περισσότερες φορές ένα «δίκαιο» άθλημα, όπου ο καλύτερος κερδίζει. Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει 4 φορές στην φετινή Euroleague την Μάλαγα και την έχει κερδίσει ισάριθμες φορές. Είτε αγχωμένα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 69-61, είτε «επαγγελματικά» με 82-74 στην έδρα της για την 6η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, είτε ξεκούραστα με 73-55 για το πρώτο «ραντεβού» τους στο Top 16, είτε εντυπωσιακά για την κρισιμότητα του ματς, με 80-63 και πάλι στο Palacio de Deportes. Αν αξίζει λοιπόν μία από τις δύο ομάδες να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτή είναι ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός.

lojeski(1)

Όσο ξεκάθαρο, πως και η Αρμάνι Μιλάνο είναι (στην παρούσα φάση τουλάχιστον) μία ομάδα καλύτερη των Πειραιωτών. Επικράτησε των ερυθρολεύκων «μέσα- έξω» και θα χρειαστεί το λιγότερο μία «αυτοκτονία» τρείς αγωνιστικές πριν την λήξη του Top 16 να χάσει όχι μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά ακόμη και την δεύτερη θέση του ομίλου. Την ίδια ώρα δηλαδή που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα «ιδρώνουν» για το δικό τους εισιτήριο, η Μιλάνο θα έχει ήδη ξεκινήσει το scouting για την αντίπαλο της στα προημιτελικά της Euroleague, την οποία θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα με πλεονέκτημα έδρας.

Το γιατί οι Ιταλοί της Αρμάνι θα συνεχίσουν στην διοργάνωση σε αντίθεση με τους Ισπανούς της Μάλαγα είναι πολύ απλό. Η Μιλάνο στα δύο ματς με τους Πρωταθλητές Ευρώπης νίκησε παίζοντας μπάσκετ. Η Μάλαγα με την σειρά της, στο πιο κρίσιμο ματς της, επέλεξε τα «κροκοδείλια» δάκρυα προς τους διαιτητές, τον (ψεύτο)τσαμπουκά και το μπάσκετ αλάνας «απανωτά τρίποντα μπας και γυρίσουμε το ματς».

spanoulis(3)

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, μπορεί να ταξίδεψε στην Ισπανία για το ματς «ζωής ή θανάτου» χωρίς τους «πενταδάτους» Στράτο Περπέρογλου και Γιώργο Πρίντεζη, αλλά είχε μαζί του τον «βιονικό» Βαγγέλη Μάντζαρη με 9 ασίστ και 0 (!!) λάθη, τον Γκεόργκι Σερμαντίνι που δεν είναι Μπέγκιτς (18΄ στο παρκέ), τον απίστευτο Ντάνστον και τον Σπανούλη, που ως γνωστόν, όταν είναι υγιής αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Τον ανεβάζει στο επίπεδο του Μιλάνου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]