Αν και οι καλοκαιρινές διακοπές επιβάλλουν το κλείσιμο της τηλεόρασης και την απομάκρυνση από τον υπολογιστή παρ’ όλα αυτά σχεδόν πάντα ένα σίριαλ συνοδεύει τα απογεύματά μας. Χιλιάδες έχουν περάσει μπροστά από τις οθόνες της τηλεόρασης μας, αλλά λίγα μοναχά έχουν καταφέρει να κολλήσουν στην επανάληψη. Το 3pointmagazine.gr θυμάται τους πιο ιδιαίτερους και αγαπημένους χαρακτήρες, ξένων σειρών. Άλλοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλοι δευτερεύον αλλά όλοι εχουν κατορθώσει να ξεχωρίσουν λόγω της έντονης προσωπικότητάς τους.

Sheldon  Cooper-The Bing Bang Theory

Το στερεότυπο του βαρετού επιστήμονα καταλύεται σε κάθε ατάκα τυ Sheldon. Με διδακτορικό στη Φυσική, και Ι.Q , το οποίο σύμφωνα με αυτόν δεν μπορεί να καταμετρηθεί από απλά τεστ αποτέλεσε το χαρακτήρα-ορόσημο της συγκεκριμένης σειράς.

Υπερβολικά έξυπνος, τείνει να εκλογικεύει το κάθε τι, ακολουθεί πιστά ένα πρόγραμμα ρουτίνας στη ζωή του αλλά κρίνεται κάτι παραπάνω από αδέξιο όσον αφορά τις κοινωνικές του συναναστροφές. Μοιράζεται το ίδιο διαμέρισμα με το φίλο του Leonard, αφού οι δύο τους έχουν υπογράψει συμφωνητικό που σίγουρα ξεπερνάει την έκταση της πιο μεγάλης δικογραφίας.

Θεωρεί τον ευατό του σαφώς ανώτερο από τους υπόλοιπους γύρω του και δεν διστάζει να το τονίσει σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Δεν μπορεί να αντιληφθεί το χιούμορ και το σαρκασμό, αλλά καταβάλει προσπάθειες, αποφεύγει τη σωματική επαφή και τα comics μαζί με τους ύπερ-ήρωες που τα συνοδεύουν αποτελούν κάτι σαν κοσμοθεωρία γι αυτόν.

Gregory House-House M.D.

Ένας ακόμα επστήμονας στη λίστα μας, αυτή τη φορά ολοσδιόλου διαφορετικός από τον προαναφερθέν Sheldon. Αν και σε πολλές σειρές οι δευτεραγωνιστές είναι αυτοί που κλέβουν την παράσταση, στην περίπτωση του House, ο χαρακτήρας του είναι τόσο δυνατός που αναγκαστικά όλα τα φώτα στρέφονται πάνω του.

Διευθυντής του τμήματος ιατρικών διαγνώσεων στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσευ, ο House διευθύνει μια ομάδα γιατρών, οι οποίοι απλά ανέχονται την ιδιότροπη και κακομαθημένη συμπεριφορά του. Ρεαλιστής και κυνικός στα όρια του προκλητικού, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γλυτώσει τον καυγά από κάποιο εξαγριωμένο ασθενή του. Μοιάζει να μην υπακούει αλλά και να μην σέβεται κανένα, ανεξαρτήτως της ιδιότητάς του.

Απόλυτη εμπιστοσύνη δείχνει μοναχά στον ευατό του  και αδράττει κάθε ευκαιρία που του δίνεται να υπονομεύσει και να ειρωνευτεί ακόμα και τον μοναδικό του φίλο. Οι ικανότητες του στον τομέα της διαγνωστικής ιατρικής, τον έχουν καταξιώσει ως έναν από τους καλύτερους στο είδος του, αλλά ο εθισμός του στα Vicodin, ναρκωτικά χάπια για την ανιμετώπιση των πόνων στο πόδι του, επιτρέπουν σε πολλούς να τον αμφισβητούν.

Phoebe Buffaey-F.R.I.E.N.D.S

Μία από τις πλέον κλασσικές και πολυπροβλημένες σειρές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα φιλαράκια μας έχουν χαρίσει πάμπολες στιγμές γέλιου και διασκέδασης. Αν και όλοι οι χαρακτήρες είναι αγαπημένοι και ξεκαρδιστικοί η ονειροπόλα Φοίβη, είναι αυτή, που στα μάτια μου τουλάχιστον, ξεχωρίζει.

Η παιδική της ηλικία σίγουρα δεν προσωμοιάζει με τα δικά μας ήσυχα και ανέμελα χρόνια, καθώς ο πατέρας της είχε εγκαταλείψει την οικογένεια τους και η μητέρα της αυτοκτόνησε. Μεγάλωσε στους δρόμους με φίλους εγκληματίες ενώ η δίδυμη και πανομοιότυπη αδερφή της κατέληξε πορνοστάρ. Ονειροπόλα και πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη δίνει μία νότα σουρεάλ στο σίριαλ με τα παραφυσικά τις πιστεύω αλλά και τα παράφωνα τραγούδια που ερμηνεύει στην αγαπημένη καφετέρια της παρέας.

Χορτοφάγος καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς δείχνει ότι είναι πλήρως ευαισθητοποιημένη όσον αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα. Επαγγέλεται μασέρ αλλά έχει δοκιμαστεί και από πολλά άλλα φυσιολογικά και μη επαγγέλματα. Αποφασίζει να κυοφορήσει τα παιδιά του αδερφού της ενώ ανακαλύπτει ότι η πραγματική της μητέρα ζει. Είναι η τελευταία της παρέας, πλην του Τζόι, που ανακαλύπτει τον πραγματικό έρωτα. Όλοι λίγο πολύ θα θέλαμε να είχαμε λίγο από το περίσσεμα της ανεμελίας της.

Stewie Griffin-Family Guy

Από τον αληθινό κόσμο περνάμε σε αυτόν των κινουμένων σχεδίων και του Family Guy, αναμφιβόλως ένα από τα πιο επιτυχημένα στο είδος του. Όλη η οικογένεια απαρτίζεται από μέλη που σίγουρα δεν συναντάει κανείς στη διπλανή πόρτα με πιο καίριο παράδειγμα αυτό του μόλις ενός έτους παιδιού της, τον Stewie Griffin.

O Stewie κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο σατανικού μωρού στην εποχή της τηλεόρασης. Μπορεί να είναι μόλις ενός έτους αλλά μιλάει και κυρίως σκέφτεται σαν διεστραμμένος ενήλικας. Απώτερος σκοπός του έιναι να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο αλλά και να εξολοθρεύσει την τόσο μισητή μητέρα του. Το μόνο παιδικό χαρακτηριστικό που μπορεί να εντοπίσει κανείς είναι το αρκουδάκι που κουβαλάει συνεχώς μαζί του και του μιλάει σαν να έχει νόηση και λαλιά.

Οι γνώσεις του στην μηχανική του επιτρέπουν να κατασκευάζει πυραύλους και άλλα περίπλοκα μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιεί, για τί άλλο, για να καταστρέψει κάτι. Αντί για παιχνίδια όπως όλα τα φυσιολογικά παιδιά φαίνεται να διασκεδάζει με τον πόνο αλλά και τη δυστυχία των ανθρώπων γύρω του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]