Σκηνές και βιώματα της καθημερινότητάς έρχονται να μας αποδείξουν ότι η Ελλάδα όσο και προχωρημένη αν προβάλλεται από τα Μ.Μ.Ε, αποτελεί ακριβώς το αντίθετο καθώς τα ταμπού και οι προκαταλήψεις συνεχίζουν να συντροφεύουν πολλούς από εμάς.

Τα βασικά δικαιώματα μάλλον δεν φτάνουν για όλους, αφού οι περισσότεροι συνεχίσουν να τα στερούνται.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να κατακρίνεται επειδή απλά κυκλοφορεί χέρι-χέρι με το σύντροφο του.Αν το ζευγάρι όμως αποτελείται από δύο άντρες τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Σίγουρα θα γυρίσουν πολλά ζευγάρια ματιών να τους κοιτάξουν με απορία στην καλύτερη περίπτωση και με μίσος και απέχθεια στην χειρότερη. Κάποιοι με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης ίσως τους πλησιάσουν απειλητικά και τους ζητήσουν και το λόγο μάλιστα. Ένα ζευγάρι λεσβίων από την άλλη δεν θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο. Ίσως προκαλέσει απορία μεν στους διάφορους περιστατικούς, ή ακόμα και την αηδία ηθικών-πουριτανών νοικοκυρών αλλά δεν θα αντιμετωπιστεί εχθρικά ή με βίαιο τρόπο καθώς δύο γυναίκες αποτελούν τον πόθο κάθε “σωστού” αρσενικού. Ο σεξισμός βρίσκεται κρυμμένος σε κάθε πτυχής της καθημερινότητας μας.

Όλα αυτά συμβαίνουν με το απλό κράτημα του χεριού, όταν περνάμε στο φιλί όμως τότε ο ρατσισμός εκδηλώνεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Η εικόνα ενός φιλιού ανάμεσα σε ένα γκέι ζευγάρι είναι αηδιαστική και προσβάλει αισθητικά όποιον τύχει να βρίσκεται μπροστά. Μπορεί πολλές φορές να προκαλέσει και το ξεσηκωμό κάποιου παππούλη ή μεσήλικα στο λεωφορείο που αναρωτιέται φωναχτά πως κατάντησε αυτή η χώρα! Έτσι ο καυγάς δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.Τα στρειτ ζευγαράκια φυσικά μπορούν να να ανταλλάζουν όσα φιλιά θέλουν,τότε μας φαίνονται γλυκά και κουνάμε το κεφάλι συγκαταβατικά σκεπτόμενοι “μα πόσο ερωτευμένοι είναι”. Τα περιστατικά αυτά δυστυχώς δεν λαμβάνουν χώρο σε κάποιο απομονωμένο χωριό άλλα στο κέντρο της Αθήνας.

Απλές καθημερινές απολαύσεις όπως μία βόλτα στο δρόμο και ένα φιλί με τον άνθρωπό σου μπορούν να μετατραπούν σε σκηνικά βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι στα γκέι ζευγάρια. Είναι πολύ άσχημο τέτοια σκηνικά να εκτυλίσσονται εν έτη 2012 που υποτίθεται ότι τέτοια στερεότυπα έπρεπε να είχαν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε για λίγο τον εαυτό μας στη θέση τους…!

(8/2/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]