Βάρδια τέλος. Αν είχα κάρτα θα την χτυπούσα. Αλλά και πάλι, το αίσθημα του «είμαι μια μηχανή» δεν παύει. Λοιπόν, η μηχανή σήμερα σχόλασε. Βγαίνω έξω από τους τέσσερις τοίχους. Τέλος καλοκαιριού, Ομόνοια 7 και μισή. Νυχτώνει σιγά σιγά, ανασαίνω βαθιά μέχρι να κάψει τη ρινική κοιλότητα το καυσαέριο, η σκόνη, τα κάτουρα αναμεμειγμένα με το φαΐ που μαγειρεύουν οι Κινέζοι δίπλα και τα μπαχάρια που πουλάνε λίγο πιο κάτω οι πλανόδιοι.

Σκέφτομαι το σύνθημα. «Ήσουν και σήμερα καλό ρομπότ»;

«Ήμουν».

Βαδίζω νωχελικά μέσα στα απόκοσμα και βρωμισμένα στενά. Πόσοι βάδισαν άραγε σε αυτά. Πόσοι έκλαψαν, γέλασαν, πέθαναν και αναστήθηκαν; Πόσοι εργαζόμενοι έτρεξαν και δεν γύρισαν; Πόσοι επαναστάτησαν; Σε αυτά τα στενά θα χαθώ, θα νιώσω λεύτερος. Θα προσπαθήσω να σταματήσω τον χρόνο, τη συνήθεια, το πρόγραμμα.

Θα χορέψω με τις αδέσποτες γάτες, τα ετοιμόρροπα νεοκλασικά, τα παλιά τραμ τις κόρνες, τα προϊόντα μαϊμούδες, τις νερατζιές, τις κεραίες, το πιάνο από το ωδείο, τα κορίτσια με τις τουτού, τους μετανάστες που καταδικάστηκαν να περιπλανούνται, τους μοναχικούς ηλικιωμένους, τις πράσινες τέντες των πολυκατοικιών, τις λέξεις στους τοίχους, τα όνειρα των περαστικών. Πόσα όνειρα να χάθηκαν σε αυτά τα στενά;

Αθήνα μου, πόσο άσχημα όμορφη είσαι. Πόσο όμορφα σκληρή είσαι. Σαν τη ζωή μας.

Αύριο πάλι κάρτα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]