Με καταστολή και αίμα βάφονται τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, καθώς τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ κατά τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από πυρά του ισραηλινού στρατού που σημαδεύει όποιον διαδηλωτή πλησιάζει στον φράχτη κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους από τις 30 Μαρτίου στο πλαίσιο της πορείας της Μεγάλης Επιστροφής που κορυφώνεται αύριο, ημέρα της Νάκμπα, ημέρα Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων.

Οι Ισραηλινοί έχουν παρατάξει ενισχυμένες στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα της Δυτικής Όχθης, ενώ με αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια στη Γάζα προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν στον φράχτη ασφάλειας της κοινής συνοριακής γραμμής και να μην εμπλακούν σε δραστηριότητες απειλητικές για τη ζωή τους στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Οι Παλαιστίνιοι φυσικά απέναντι στα αληθινά πυρά και τους ελεύθερους σκοπευτές έχουν τις σφεντόνες και τις πέτρες τους με τις οποίες μάλιστα έχουν καταρρίψει και ισραηλινά drones:

Drones vs πέτρες: Οι Παλαιστίνιοι καταρρίπτουν τα «ισραηλινά UAV» με σφεντόνες

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει το «παρών» μέσω βίντεο καθώς στην Ιερουσαλήμ έφτασε νωρίτερα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν και με τη συμμετοχή του ειδικού απεσταλμένου της Ουάσινγκτον Τζέισον Γκρίνμπαλντ, του υπουργού Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν, του προεδρικού συμβούλου και γαμπρού Τζάρεντ Κούσνερ, της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα, και αντιπροσωπείας του αμερικανικού Κογκρέσου. Για τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Μπόλτον, η μετακίνηση της πρεσβείας όχι μόνο δεν υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά την «κάνει ευκολότερη». Ωστόσο, η μετακίνηση της πρεσβείας σήμανε μονομερή ρήξη με την πολιτική που ασκούσε η αμερικανική διπλωματία επί δεκαετίες.

Ταυτόχρονα αντίκειται προς τη διεθνή συναίνεση, κατά την οποία οι πρεσβείες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ πριν υπάρξει διευθέτηση για το τελικό καθεστώς της πόλης κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]