Του Άρη Γάρου

Το πιάνεις στην ατμόσφαιρα. Εύκολα, με την αφή, με την αναπνοή. Έτσι όπως μοιάζει να κόβεται η αναπνοή του κόσμου στο ξεπέρασμα του καλοκαιριού.

Η ανεμελιά, η ευκολία, το φλου, περνάνε στην ιστορία μαζί με την εποχή. Σαν να κλειδώνουμε τον άλλο ανάλαφρο, ξέγνοιαστο εαυτό μας ενόψει χειμώνα. Και δώσ’ του ραντεβού “του χρόνου πάλι”.

Περιορίζουμε εαυτό και μυαλό. Μάθαμε έτσι. Να ρυθμίζουμε τα πάντα με τον χρόνο, να τοποθετούμε κομψά κουτάκια σε καθετί για να μπορούμε να τα εξηγούμε πιο εύκολα. Όλα στο όνομα της ευκολίας, όλα καταλήγουν αβασάνιστα σε ρουτίνα.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί να βάζουμε κελιά στη διάθεση μας; Αναρωτηθήκαμε ποιος είναι εκείνος ο διεστραμμένος νους που μας έβαλε να πιστεύουμε ότι χαλάρωση, ανεμελιά είναι μόνο καλοκαίρι;

Κι αν δεν έχουμε τη θάλασσα, έχουμε πάντα τους ανθρώπους. Κι αν δεν νυχτώνει πια τόσο αργά και χαλάει ο καιρός έχουμε τα σπίτια, τις αυλές μας. Κι αν δεν έχουμε άδεια, να δημιουργούμε χρόνο, δικό μας, πολύτιμο, αναζωογονητικό.

Έρωτας, επικοινωνία, ομορφιά είναι όλα εκεί, κάθε εποχή. Αλλάζουν τα φίλτρα και τα χρώματα αλλά μήπως εμείς δεν τα δημιουργούμε κι αυτά;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]