Ρεπορτάζ: Ιάσων Μπάντιος (Στο Κόκκινο)

Ακροδεξιάς και φασιστικής έμπνευσης επιστολή έστειλε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ η παράταξη εργαζομένων με την επωνυμία “Δράση Οδηγών Μηχανισμός Έκφρασης Αδέσμευτων Συναδέλφων”. Με την επιστολή ζητούν μεταξύ άλλων από τη διοίκηση του Οργανισμού να λάβει μέτρα ασφαλείας κατά των προσφύγων που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία, με δημιουργία “Ομάδας Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό”! .

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η παράταξη στην κατάπτυστη ανακοίνωση της, “στις γραμμές 9-40-51-52-54-55-86 του δυτικού τομέα, αλλά και στην γραμμή 87 του ανατολικού τομέα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρυνθεί με την μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών από και προς τις δομές φιλοξενίας τους, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής”.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επιστολή, “το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επίσης ραγδαία αύξηση φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων – μεταναστών, τόσο προς τους οδηγούς, όσο και προς το λοιπό επιβατικό κοινό. Οχλαγωγίες, εκφοβισμοί, απειλές, ασέβεια σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κ.α έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα”.

Επίσης, η ακροδεξιά παράταξη αναφέρει ότι “λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσα τους”.

Η φασιστική ρητορική όμως δε σταματά εκεί, το σωματείο προχωρά και σε προτάσεις προς την διοίκηση του ΟΑΣΘ για την αντιμετώπιση του “προβλήματος”. Μεταξύ άλλων προτείνουν μίσθωση από τις δομές φιλοξενίας τουριστικών λεωφορείων για την μεταφορά των προσφύγων, μακριά δηλαδή από τον “υγιή” πληθυσμό…

Παράλληλα το σωματείο ζητά καθημερινούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ζητείται η “δημιουργία Ομάδων Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας – security), οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τον έλεγχο των εισιτηρίων και την επιβολή της τάξης και των κανόνων εντός των αστικών λεωφορείων”.

Στο “κάδρο” μπαίνει και η ρητορική περί “υγειονομικής βόμβας” καθώς ζητείται ο άμεσος εμβολιασμός όλων των οδηγών που εργάζονται στις γραμμές αυτές, καθώς και τακτική προληπτική εξέταση αίματος επίσης για τους οδηγούς.

Η επιστολή επεστράφη ως απαράδεκτη

Η εν λόγω επιστολή επεστράφη από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ως απαράδεκτη, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης. Παράλληλα κρίνεται αναγκαίο να πάρει θέση η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, και ο πρόεδρος του Δημήτρης Τσερμενίδης. Σημειώνεται ότι η ακροδεξιά παράταξη έχει βαρυσήμαντη παρουσία στη διοίκηση το Συνδικάτου καθώς έχει κερδίσει τέσσερις έδρες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]