Με χαμόγελα και αγκαλιές έγιναν δεκτοί οι μαθητές σήμερα το πρωί της Πακιστανικής Κοινότητας, στο 144ο Δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια. Γονείς, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες της γειτονιάς και δημοτικές κινήσεις της Αθήνας έδωσαν δυναμικό παρών, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης και διατρανώνοντας ότι στη γειτονιά τους δεν χωράει το μίσος των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες, την Κυριακή 29/10, είχε αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων, λόγω απειλών της Χρυσής Αυγής. Μέλη της ναζιστικής οργάνωσης είχαν τρομοκρατήσει και προπηλακίσει μάλιστα τις οικογένειες των μαθητών που δεν είχαν προλάβει να πληροφορηθούν την αναβολή.

Σήμερα ωστόσο δεν υπήρξαν απρόοπτα, καθώς ο κόσμος έδωσε μαζικό παρών. «Έξω οι φασίστες απ’ όλα τα σχολειά, καλοδεχούμενα όλα τα παιδιά», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν ξανά και ξανά. Στην εκδήλωση υποδοχής που έγινε στο προαύλιο, χαιρέτησαν η Στέλλα Πρωτονοταρίου, δημοτική σύμβουλος, η Μαρία Ηλιοπούλου, αντιδήμαρχος Αθήνας για το Παιδί , η Αλεξάνδρα Ανδρούσου, πανεπιστημιακός, όπως ακόμη και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και ο δημοτικός σύμβουλος, Ρήγας Αξελός.

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα για στήριξη της εκδήλωσης υποδοχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού,το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Λαϊκή Επιτροπή Σεπολίων, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, η ΟΡΜΑ, η Λαϊκή Αντίσταση και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ.

[Προσθήκη: Στη γειτονιά σημειώθηκε πριν λίγο επίθεση φασιστών σε συνεργείο αφισοκολλητών. Οι φασίστες έβγαλαν όπλα ενώ σύμφωνα με καταγγελίες έπεσε και πυροβολισμός από αεροβόλο.]

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]