ΑΝΑΦΟΡΑ
Ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος
του F. Kafka
από την θεατρική ομάδα Roswitha

Ένας πίθηκος παρουσιάζει στους θεατές την πορεία της μετάλλαξής του σε άνθρωπο. Ξεκινά την αφήγησή του από τη στιγμή που ελεύθερος στη ζούγκλα, πυροβολείται και φυλακίζεται από μια εταιρεία εμπορίου άγριων ζώων. Αιχμάλωτος στο κλουβί του πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει: «Εάν γίνω ένας απ’ αυτούς, θα βγω απ’ το κλουβί»! σκέφτεται. Και γίνεται ένας από εμάς… Μαθαίνει να μιλάει, γίνεται ηθοποιός και κάθε βράδυ παρουσιάζει μπροστά μας την παράσταση της ίδιας του της ζωής.

Μια ειρωνική αλληγορία για την εξέλιξη του πολιτισμού μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας το διαφορετικό, την μανία μας να εξομοιώνουμε και να εξομοιωνόμαστε. Στον δυτικό μας πολιτισμό τι έχουμε τελικά κερδίσει; Στο όνομα της ασφάλειας πόση από την ελευθερία μας έχουμε εκχωρήσει; Και ποιος είναι ο διαφορετικός, ο άλλος;

anafora-2

Η θεατρική ομάδα Roswitha μετά την παράσταση «Μία Εκδοχή», που παρουσιάστηκε αρχικά στο Συνεργείο και έπειτα στο Θεάτρο Φούρνος, στον Ε.Κ.Χ. Νosotros και στο Βερολίνο στα πλαίσια του φεστιβάλ “Krisen Fest”, παρουσιάζει τον μονόλογο «Αναφορά-ένας πίθηκος που έγινε άνθρωπος», βασισμένο στο διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία».

Δείτε το trailer της παράστασης:


Θέατρο του Νέου Κόσμου
Έναρξη παραστάσεων από Παρασκευή 16 Ιανουαρίου
Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.00
Διάρκεια 60’
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9212900

Θεατρική ομάδα Roswitha
Σκηνοθεσία : Δανάη Σπηλιώτη
Παίζει: Θοδωρής Σκυφτούλης
Μετάφραση πρωτότυπου κειμένου: Δανάη Σπηλιώτη
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτογραφίες, trailer παράστασης: Νύσος Βασιλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Roswitha
Σχεδιασμός αφίσας/ flyer: Βάσω Μάρκου
Επικοινωνία/Προβολή: Αρτίνα Γκέτση_forartist2@gmail.com_6930 720843
Χρύσα Ματσαγκάνη_info@chrysma.gr_6970 992262

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]