Ναζιστική επίθεση λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος δέχτηκε η ιστοσελίδα Ημεροδρόμος, η οποία χακαρίστηκε από φασίστες. Συγκεκριμένα δύο ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος στην αρχική σελίδα του «Ημεροδρόμου» εμφανίστηκε το σήμα της Χρυσής Αυγής, μαζί με απειλές γραμμένες σε… greeklish:  “KALH XRONIA GEMATH SAPOYNIA”, όπως και χυδαίες, υβριστικές, γκεμπελικές αναφορές, με λεξιλόγιο του υποκόσμου και του κοινωνικού απόπατου, κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Η διαδικτυακή επίθεση αντιμετωπίστηκε έγκαιρα όπως ενημέρωσε η σελίδα, χάρη στη σχεδόν άμεση παρέμβαση των τεχνικών του «Ημεροδρόμου» και παρέμεινε για λίγες ώρες ανενεργή ώστε “να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης”.

Λίγη ώρα μετά ο Νίκος Μπογιόπουλος προχώρησε σε δήλωση – ανάρτηση για τη ναζιστοεπίθεση στον «Ημεροδρόμο» και την προσωπική στοχοποίησή του:

Στην ανακοίνωση του το σάιτ μετά την αντιμετώπιση της επίθεσης ανέφερε:

“Ο «Ημεροδρόμος» είναι στον «αέρα». Η απελπισμένη ναζιστοεπίθεση εναντίον μας απέτυχε. Όλα συνεχίζονται: Αποκαλύπτουμε και τσακίζουμε το ναζισμό και τους ναζί, όλο το χρόνο και κάθε στιγμή.

Στο σήμα της Χρυσής Αυγής και στα χιτλεροεμετικά τους σχόλια με τα οποία επιχείρησαν να μας λερώσουν η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι ό,τι τους πονάει περισσότερο: Η κόκκινη σημαία στη ναζιστική τους πατρίδα.”

Παράλληλα προχώρησε στη δημοσίευση βίντεο ντοκουμέντο για τη Χρυσή Αυγή, το οποίο δείχνει τον πραγματικό της πολιτικό χαρακτήρα και είχε ενοχλήσει πολύ την οργάνωση.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]