Λόγω της εξαιρετικής σχέσης μας με την Κάτια Ζυγούλη (μη ρωτάς πώς και γιατί) η «Σαλαμάνδρα» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να σας μεταφέρει την πρώτη αυθόρμητη αντίδραση του Σάκη Ρουβά, μόλις έμαθε πως επελέγη από την κριτική επιτροπή των βραβείων τέχνης «Κάρολος Κουν» για το βραβείο στην κατηγορία του Αρχαίου Δράματος.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν ο Σάκης έτρωγε μία Αγελαδίτσα και πρόβαρε στο πιάνο ένα νέο νανούρισμα για να κοιμίσει το παιδί του, όταν άξαφνα χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο. Ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, σκηνοθέτης της παράστασης «Βάκχες», στην οποία ο Ρουβάς πρωταγωνίστησε το περασμένο καλοκαίρι και ήθελε να του μεταφέρει το ευχάριστο μαντάτο.

Αρχικά, ο Sakis σάστισε και θυμήθηκε πώς την είχε πατήσει πριν μερικά χρόνια από τον Μητσικώστα, όταν τον είχε πάρει τηλέφωνο ως Μίκης Θεοδωράκης και του πρότεινε να κάνουν ένα remix του Άξιον Εστί μαζί με το «This is our night» που είχε στείλει τότε στη Eurovision.

«Δεν την ξαναπατάω», σκέφτηκε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο Λιγνάδης, όμως, ξαναπήρε και επέμεινε. Με τα πολλά έπεισε τον Σάκη πως ήταν πράγματι αυτός και δεν του έκανε πλάκα! Είχε πάρει το βραβείο «Κουν» στην κατηγορία Αρχαίου Δράματος.

Τότε, ένα αυθόρμητο, ολόγιομο, χαρούμενο και αυτάρεσκο “WOW” (ΟΥΑΟΥ) βγήκε από το υπέροχο στόμα του Σάκη του Ρουβά. Μετά γελάκι. Και μετά… Ξανά “WOW”! Και τέλος, έπιασε το χέρι της Κάτιας και της είπε γλυκά… «Αισθάνομαι».

Δυστυχώς, όμως, η χαρά του Σάκη δεν κράτησε για πολύ, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε από τον Λιγνάδη το τηλέφωνο του κ. Κάρολου Κουν, προκειμένου να τον καλέσει και να τον ευχαριστήσει για την τιμή που του έκανε. Τότε, ο γνωστός σκηνοθέτης πληροφόρησε τον Σάκη πως ο Κάρολος Κουν έχει πεθάνει και το αψεγάδιαστο πρόσωπο του τραγουδιστή – ηθοποιού – παρουσιαστή «συννέφιασε» μεμιάς.

Η Κάτια έσπευσε να του δώσει ένα χάδι συμπόνιας και του είπε να μη στενοχωριέται, καθώς αν ο Κουν ζούσε, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάρει το βραβείο.

Ο Σάκης δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελε να πει η Κάτια, αλλά μπήκαν ψύλλοι στα τέλεια καθαρισμένα αυτιά του, όταν πήγε να παραλάβει το βραβείο και άκουσε το κράξιμο από τη Χρυσούλα Διαβάτη.

Η παιδική και αθώα ψυχούλα του Σάκη δεν την αντέχει αυτή την επίθεση. Ποιον πείραξε δηλαδή; Είναι ο πρώτος που παίρνει στημένο βραβείο; Ή μήπως πρέπει να χοροπηδάει σαν το… κατσίκι μέχρι τα 60 και να τραγουδάει το «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» και τα «Μακαρόνια με κιμά»; Οι καιροί πράγματι είναι δύσκολοι και ο Σάκης πρέπει να φροντίσει για το μέλλον και την οικογένειά του.

«Και στο κάτω – κάτω υπάρχουν και χειρότεροι από μένα», σκέφτηκε και σε συννεφάκια πάνω από το πανέμορφο κεφάλι του πέρασαν τα πρόσωπα του Παπακαλιάτη, του Σόμερ, του Τότσικα, του Τζώρτζογλου και άλλων…

ΥΓ. Ένα βραβείο λογοτεχνίας στη Λένα Μαντά ή στη Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν θα μας κακόπεφτε για να `χουμε να κράζουμε μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ πως οι αντίστοιχες διαβρωμένες επιτροπές θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως στην περίπτωση του Σάκη.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]