Οι συντάκτες του 3pointmagazine και αυτή την εβδομάδα, πήγαν σε μπαράκια, είδαν ταινίες σε μικρή και μεγάλη οθόνη και άκουσαν live εκτελέσεις. Όλα αυτά για εσάς, τους αναγνώστες μας (όχι για μας), για να ξέρετε που να πάτε, τι να δείτε και τι να ακούσετε.

Είδα το 300: Rise of an Empire. Μπορεί να θεωρηθεί sequel των 300 με πρωταγωνιστή τον Gerard Butler (2006). Δεν θα σταθώ τόσο στην ακρίβεια με την οποία περιγράφει τη μάχη του Μαραθώνα και γενικότερα τους Περσικούς πολέμους, αλλά στα τρομερά οπτικά εφέ και στην πολύ καλή σκηνοθεσία. Η ταινία έχει γενικότερα τα πάντα, από εντυπωσιακές μάχες, μέχρι συγκινητικές στιγμές, ακόμα και σημεία στα οποία θα γελάσεις. Διαρκεί ακριβώς όσο πρέπει (102′) χωρίς να σε κουράζει και σε κρατάει κολλημένο στην οθόνη (από τις ταινίες που αξίζει να δεις στο σινεμά και για τις σκηνές αλλά και για τον ήχο τους). Αξιοπρεπέστατοι οι Sullivan Stapleton και Eva Green στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Θεμιστοκλή και της Αρτεμισίας αντίστοιχα.

Κώστας Χατσιανίδης

drapetswnalimanaki

Πήγα στο “Λιμανάκι”, κοντά στη Δραπετσώνα, δέκα λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με αυτοκίνητο. Ένας μικρός παράδεισος σφηνωμένος ανάμεσα στα εργοστάσια, που σε ανταμείβει από την πρώτη στιγμή. Θάλασσα, δέντρα, ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους. Δραπετεύεις. Όχι μόνο γιατί το τοπίο είναι μοναδικό, αλλά γιατί το φαγητό είναι εξαιρετικό, φτηνό και ακούς παλιά ρεμπέτικα, κυρίως τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη. Κάτι από παλιά Ελλάδα, κάτι από αθωότητα και κάτι από τα μεσημέρια της Κυριακής που μας λείπουν. Α, έχει και πάπιες..

Κώστας Παπαντωνίου

gillmanly

Πήγα στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) και άκουσα την Gill Μanly σε μία και μοναδική παράσταση-tribute στη Nina Simone. Η βρετανή τραγουδίστρια με τη συνοδεία ενός πιάνου, ενός κοντραμπάσου και των ντραμς (στα οποία έπαιζε ο επί χρόνια μουσικός της Nina Simone), μας ταξίδεψε σε μελωδίες της Soul και των Blues με την υπέροχη φωνή της. Γλυκιά, ταξιδιάρικη, άψογη τεχνικά και σε συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό, μας θύμισε σε πολλά σημεία τη Simone (χωρίς βέβαια να αποτυπώσει απόλυτα τη χροιά της σπουδαίας αφροαμερικανής τραγουδίστριας) και μας μετέφερε πολλές γνωστές, αλλά και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και της ζωής της Simone.

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Είδα «Το Κυνήγι», μία ταινία δανέζικης παραγωγής του 2012, που βρισκόταν ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. «Το Κυνήγι»  εξετάζει την ζωή ενός νηπιαγωγού πριν και μετά την ψευδή φήμη που κυκλοφορεί πως ασέλγησε πάνω σε κάποια από τις μαθήτριές του. Εξαιρετική η πλοκή αλλά και οι ερμηνείες, κυρίως του Mads Mikkelsen, που βλέπει ένα μικρό ψέμα να του καταστρέφει ολόκληρη την ζωή, κι ενώ όλα πήγαιναν προς το καλύτερο. Η δουλειά του, η κοινωνία και οι φίλοι του τον απομονώνουν και μόνος τους αναζητεί την αποκάλυψη της αλήθειας.

Κώστας Σωτηρόπουλος

Πήγα στην “Καραμούζα” στην Πεύκη (Περικλέους 42).  Ωραίο μαγαζάκι με όμορφο περιβάλλον και αρκετά καλές τιμές για βόρεια προάστια. Ο κόσμος πολύς και νεανικός ενώ όταν ανοίγει ο καιρός έχει και έξω χώρο ο οποίος είναι εξίσου ωραίος. Να πάτε γιατί είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά στα βόρεια που μπορείς να πιεις φτηνά και που αράζει νεολαία.

Karamouza

Κατερίνα Καραβία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]