Την Τετάρτη 29 Απριλίου, ώρα 7μ.μ. ξεκινά ο κύκλος συζητήσεων “Από το χρέος και τη λιτότητα στη διεκδίκηση της δημοκρατίας” που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με την υποστήριξη του δικτύου transform! europe.

H 1η συζήτηση έχει τίτλο: “Το χρέος ως τεχνική διακυβέρνησης”

Ομιλητής ο  Μαουρίτσιο Λατσαράτο

Σχολιάζει η Αθηνά Αθανασίου

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αίθουσα τελετών, κτηρίου “Αβέρωφ”, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πατησίων 42 και Στουρνάρη.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Ο Μαουρίτσιο Λατσαράτο είναι κοινωνιολόγος και φιλόσοφος, ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως αυτόνομος ερευνητής, μελετώντας την εργατική δύναμη και την άυλη εργασία, την οντολογία της εργασίας και την επισφάλεια, τον γνωσιακό καπιταλισμό και τη βιοπολιτική, τα «μετασοσιαλιστικά» κινήματα, τον ακτιβισμό και την τέχνη. Ιδρυτικό μέλος και συντάκτης του περιοδικού Multitudes, ερευνητής στο κέντρο Matisse/CNRS (Université Paris I) και μέλος του Collège International de Philosophie. Συγγραφέας του βιβλίου “Η κατασκευή του χρεωμένου ανθρώπου” που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Στα αγγλικά κυκλοφορούν τα βιβλία του  “Marcel Duchamp and the refusal of work” και “Governing by debt”  από τις εκδόσεις semiotexte.

Η Αθηνά Αθανασίου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς. Συγγραφέας των βιβλίων “Η κρίση ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας και  “Ζωή στο Όριο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εκκρεμές. Κείμενά της έχουν επίσης δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους.  Η επόμενη συζήτηση θα γίνει Σάββατο 16 Μαΐου, με ομιλητή τον Ρέι Χάντσον.

αφίσα εκδηλώσεων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]